Inici El desdoblament de la canonada de la fuita de Canyet començarà el...

  El desdoblament de la canonada de la fuita de Canyet començarà el setembre i duraran dos anys

  0
  87

  L’obra permetrà reparar l’antiga canonada, construïda el 1996, i disposa d’un pressupost de 45,4 milions d’euros

   

  La reparació de la històrica fuita de Canyet està cada dia una mica més aprop. El Govern ha aprovat l’acord per a l’execució de les obres de desdoblament de la canonada que connecta la potabilitzadora del Ter, situada a Cardedeu, amb l’Estació Distribuïdora de la Trinitat, a Barcelona. La canonada actual, de l’any 1966, té diverses fuites en diferents trams del recorregut, que afecten sobretot els municipis de Badalona i Santa Coloma de Gramenet.

  La previsió és que l’anunci de licitació es publiqui aquesta mateixa setmana i que els treballs puguin començar al mes de setembre. El període d’execució previst és de 2 anys. Un cop les obres estiguin enllestides, a finals del 2026, es podrà posar en servei la conducció alternativa i valorar quines actuacions s’han de dur a terme per reparar la canonada antiga i posar fi a aquestes pèrdues.

  Reportatge: Més de dues dècades llençant aigua a Canyet

   

  El desdoblament per després poder reparar la canonada original

  La reparació d’aquesta conducció està supeditada a la construcció del seu desdoblament, que funcionarà com una alternativa per seguir transportant els cabals necessaris per al subministrament d’aigua a la població.

  Entre els anys 2003 i 2009, es van dur a terme les obres d’aquest desdoblament en tres dels quatre trams previstos i va quedar pendent l’execució del desdoblament del quart tram. Les obres de desdoblament d’aquest darrer tram, que ara es liciten, les finançarà l’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat (ATL), l’empresa pública de la Generalitat de Catalunya que gestiona la xarxa d’abastament d’aigua en alta Ter-Llobregat. Les obres les executarà l’empresa pública Infraestructures.cat, amb una inversió total prevista de 45,4 milions d’euros.

   

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí