El dispositiu de neteja recull 7 tones de residus de la platja després de Sant Joan

  0
  48
  Sant Joan 2014-1.JPG

  26/06/2014 – La quantitat de residus continua anant a la baixa; la Guàrdia Urbana va aixecar 11 actes per fogueres a la platja.

  El dispositiu de neteja i seguretat preparat per l’Ajuntament de Badalona durant la nit de la revetlla de Sant Joan a les platges va funcionar satisfactòriament, segons fonts municipals. L’operatiu va començar a les 6 del matí i les platges van quedar preparades per al bany abans de les 10 hores, després d’haver-hi retirat 7 tones de residus, mitja tona menys que l’any passat.

   

  L’empresa PROACTIVA, concessionària del Servei de salvament i socorrisme a la platja de Badalona, va atendre durant la revetlla cinc persones que havien patit petites cremades a causa dels petards i altres dues persones que havien patit contusions. Al matí, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) també va haver d’atendre una persona que s’havia fet un tall en un peu.

   

  Durant el desallotjament de la platja per tal que els equips de neteja portessin a terme l’operatiu, dues persones van ser detingudes per la Guàrdia Urbana ja que es van resistir a abandonar-la i van protagonizar un intent d’agressió als agents.

   

  D’altra banda, la Guàrdia Urbana va aixecar 11 actes per fogueres a la platja, ja que aquestes estan totalment prohibides, incloses les barbacoes. D’aquesta manera es confirma la tendència a la baixa pel que fa a la xifra de fogueres ja que l’any passat es va haver d’actuar en 33 casos, la meitat de les que es van registrar durant la revetlla de l’any 2012.

   

  Pel que fa a les incidències produïdes a la ciutat, cal destacar que durant la nit es van cremar cinc contenidors d’escombraries i cinc vehicles.

   

  El regidor de Seguretat, Convivència i Participació, Miguel Jurado, ha destacat “el comportament cívic de molts ciutadans que durant la revetlla han dipositat les deixalles als contenidors situats a la platja de manera que un cop s’ha desallotjat aquest espai, la recollida dels residus s’ha pogut fet amb normalitat”. “L’operatiu ha funcionat satisfactòriament i les platges ja estaven a punt per rebre els banyistes abans de les 10 del matí”, ha afegit.