Els treballadors de l’Hospital Municipal reclamen els 7 milions en sous retinguts des de 2010

  0
  65
  IMG_6319.JPG

  26/06/2014 – Els treballadors de BSA van manifestar-se ahir a les portes de les oficines de l'empresa municipal durant el consell d'administració.

  Fa unes setmanes, el Tribunal Suprem va resoldre que la reducció del 5% del sou aplicada des del juny de 2010 per les societats anònimes municipals sobre les retribucions dels professionals no és ajustada a dret. En conseqüència, Badalona Serveis Assistencials (empresa encarregada de la gestió de l’Hospital Municipal de Badalona, el Centre Sociosanitari El Carme i alguns CAP de la ciutat, entre d’altres serveis) es veu ara obligada a tornar als seus treballadors prop de set milions d’euros que des de la direcció asseguren no poder assumir.

   

  El govern local, en previsió d’una possible sentència en aquest sentit, va provisionar 3 milions d’euros en el pressupost de BSA de l’any passat per tornar aquests diners als treballadors. L’empresa municipal, però, explica que no pot fer front als 4 milions restants durant aquest 2014 sense risc d’entrar en suspensió de pagaments.

   

  Aquest dimecres al migdia, coincidint amb la celebració d’un consell d’administració extraordinari per tractar la devolució dels salaris, els comitès d’empresa de BSA han impulsat una mobilització a les portes de Ca l’Amigó, les oficines annexes a l’Hospital Municipal, que va comptar amb desenes de treballadors i treballadores. Fins i tot van pujar a les instal·lacions per fer pressió des del passadís mentre es desenvolupava la reunió. Els representants sindicals manifesten que ja han patit moltes retallades econòmiques i de condicions laborals en els darrers anys i que no estan disposats a renunciar al cobrament dels sous corresponents. A més, exigeixen responsabilitats legals al Consorci Hospitalari, que va assessorar la retallada del 5% fa quatre anys.

   

  Després de la reunió, el vicepresident del consell d'administració de BSA, Ramón Riera, ha explicat l’acord al qual s’ha arribat: aquest mateix juliol, l’empresa tornarà 1,2 milions d’euros en sous; el proper novembre, 1,8 més. A banda d’aquests 3 milions dels quals ja disposen, diu, negociaran amb el CatSalut alguna via per aconseguir els 4 restants. Riera, a més, ha manifestat que Ajuntament i BSA estudiaran emprendre accions legals contra el Consorci Hospitalari, institució encarregada de l’assessoria realitzada el 2010. Tanmateix, confia en que la Generalitat compleixi amb els terminis de pagaments i obligacions envers BSA, ja que, si no es així, l’ens municipals podria veure’s afectat econòmicament a finals d’any, lamenta. Avui mateix s’encetaran les converses amb el conseller de Salut, Boi Ruiz.