El Festival Internacional de Màgia torna a portar a Badalona els millors mags de l’actualitat

  0
  magia.jpg

  09/02/2017 – El certamen va donar el tret de sortida al Màgic el passat cap de setmana i preveu activitats fns a principis de març.

  La 17a edició del Festival Internacional de Màgia de Badalona –XVII Memorial Li Chang- torna a omplir la ciutat d’espectacles, presentacions, xerrades, tallers i altres activitats amb la màgia com a protagonista. El programa, de fet, va donar el tret de sortida el passat cap de setmana, amb la la Trobada de Mags de Catalunya al Centre Comercial Màgic de Badalona, que va disposar diverses carpes al vestíbul central.

   

  El Teatre Principal acollirà tres espectacles. L’11 de febrer, “Màgia i humor” reunirà , sota la direcció d’Enric Magoo, l’humorista José Corbacho i els mags Joaquim Matas i Miguel Àngel. El 18 de febrer serà el torn del mateix mag Enric Magoo amb l’espectacle “Pota de Cabra 2.0”, i el 19 de febrer es presenta “Somia-truites”, una funció per a tots els públics on es combina la màgia dels grans aparells amb el petit format.

   

  Gala Internacional de Màgia

  El Teatre Zorrilla serà l'escenari del 'show' principal de la programació. La Gala Internacional de Màgia, entre el 24 i el 26 de febrer, comptarà amb la trobada d’alguns dels mags i il·lusionistes més importants de l’actualitat. Els espectacles presenten un còctel amb innovació, ventrilòquia, equilibri, música, ritme i màgia, conduïts per l’argentí Massimiliano Stia, gran mag i còmic i que actualment presenta el Circ Raluy Legacy.

   

  Gala Solidària de Màgia

  Un altre dels atractius tradicionals del Festival Internacional de Màgia és la Gala Solidària que tornarà, el 5 de febrer, al Teatre Blas Infante. La Gala recaptarà fons per al projecte Solidarimàgia, una iniciativa que trasllada la màgia a les regions més desafavorides del món. Aquest any l’espectacle el posaran les joves promeses Alouette, Guillem Bautista, Alvaro Cortés i el Mag Indi.

   

  Activitats màgiques arreu de la ciutat

  Diversos equipaments de Badalona seran també els escenaris d’espectacles de màgia. Biblioteques, com la de Lloreda el passat dia 2, o centre cívis i culturals oferiran actuacions i tallers de màgia per als més petits fins a principis de març. La màgia solidària del Mag Adan Xou també arribarà el 9 de febrer a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol; hi haurà espais per a les presentacions de llibres i de tertúlies a l’Espai Betúlia; sopar de màgia al Restaurant la Sargantana; actuacions de màgia a la llibreria Saltamartí i jocs de mans i concursos de màgia a l’Institut Badalona VII.

   

  Menció honorífica per a Hausson

  L’il·lusionista català Jesús Julve i Savadó, conegut artísticament com a Hausson, és l’escollit per a rebre la menció honorífica que cada any l’organització concedeix a alguna persona vinculada al món de l’espectacle i la màgia. L’acte de lliurament públic del guardó tindrà lloc a la Gala Internacional de Màgia divendres, 24 de febrer.

   

  Hausson va néixer a Barcelona l’any 1953. Des dels 9 anys es va iniciar en l’art de l’il·lusionisme tot i que la seva trajectòria artística es va orientar cap a la màgia escènica, col·laborant amb prestigiosos directors en la creació d’espectacles de gran qualitat, cridant l’atenció del poeta Joan Brossa, el qual va escriure per ell l’obra “Gran sessió de màgia en dues parts”, estrenada al teatre Romea l’any 1991.