El FIATC Joventut paga car el col·lapse del 3r quart (89 a 72)

0
    64
    1314_OBR_JOV (9).JPG

22/02/2014
    4 triples de Corbacho han iniciat un terrible 32 a 13 al 3r quart que ha acabat amb les opcions de la Penya
    Estadística
    Vídeoresum
    Maldonado: "Des del salt inicial han tingut més desig i encert"

El FIATC Joventut ha perdut a Santiago contra l'Obradoiro clarament per 89 a 72. Aquesta ha estat la 1a derrota de la Penya en que l'equip no ha competit fins el final. Els gallecs han estat molt superiors al 3r quart i han passat per sobre un conjunt desdibuixat en la que només Savané i Llovet han estat a l'alçada.
    A més, els locals s'han endut el bàsquet average, i avancen al FIATC Joventut entrant a les places de Play Off.

Ja des de l'inici els de Maldonado han demostrat que no era el seu dia. Sense trobar encert exterior (2 de 12 en triples a la 1a part), l'Obradoiro sempre han anat per davant. Muscala era la referència interior anotant 9 dels 14 primers punts de l'equip. La rèplica la donava Savané, amb 11 de valoració al 1r quart.
    Tot i que el FIATC Joventut no estava encertat, estava competint dins del matx (19 a 21).

El 1r triple de la Penya al marx, de Cochran, ha anat seguint de l'únic contraatac en tot el partit, que ha servit per posar-se per davant (25 a 26). L'entrada de Junyent ha aclarit les idees de l'Obradoiro, que ha fet un bon final de període per marxar amb 7 punts de renda (40 a 33).

Els mals minuts del 2n període s'han allargat en un 3r quart desastrós. La Penya no ha trobat la manera d'entrar al matx, i tot i que han passat 11 dels 12 jugadors per la pista, no han pogut aturar el torrent gallec. Corbacho ha anotat 4 triples seguits a l'inici del quart i el parcial del període ha estat de 32 a 13. Al 3r període el conjunt verd-i-negre ha fet un -10 de valoració.

A l'últim quart, amb una mica d'encert i orgull, la Penya ha retallat la diferència, que havia arribat a ser de 26, fins els 13 a falta de 6 minuts (74 a 61). Tot i que hi ha hagut reacció (79 a 67 min 36), Ben Dewar ha clavat un triple que ha acabat amb totes les opcions. La batalla pendent era l'average -la Penya havia guanyat de 7 a l'Olímpic- però no han quedat forces per fer-ho i la diferència s'ha tornat a allargar fins els 17 finals.

Savané amb 19 punts i 5 rebots per 19 de valoració ha estat el més destacat de l'equip.

El FIATC Joventut mirarà de refer-se el proper diumenge a casa les 12:30 contra el Valladolid, el cuer de la lliga