Sobredosi d’èpica (2-1)

0
    26

23/02/2014 – Hi ha dies en que els astres semblen alinear-se en contra teu però que, malgrat tot, la sort acaba fent justícia i te n’acabes sortint. Lesions prematures (Xavi Boniquet), dues expulsions amb un arbitratge de criteri desigual i un penal en contra al minut 84 van ser les pedres en el camí que es va trobar el CF Badalona contra el València Mestalla, però els escapulats, amb més vides que un gat, van sobreviure a tots els imponderables per salvar el “match-ball” que suposava la visita dels valencians al Centenari. Tres punts imprescindibles en un partit de guió imprevisible, on va passar absolutament de tot, però d’efectes revitalitzants. Amb 29 punts els escapulats surten de la zona de promoció de descens i, de retruc, Piti Belmonte salva una situació molt delicada. Sobredosi d’èpica i d’emocions en 90 minuts que han de servir de punt d’inflexió tot i que deixen molts danys col·laterals de cara a la pròxima jornada al camp de l’Alcoià, per les expulsions de Gómez i Cárdenas i la cinquena targeta groga de Ferrón.

Piti Belmonte va sorprendre revolucionant l’onze titular. En alguns casos per lesió i en d’altres per sacsejar l’equip a la recerca d’una reacció. Per lesió Joan Castillo es va caure finalment de la llista de convocats, mentre que Fran Grima, també amb molèsties, va començar el matx a la banqueta. Mestre va endarrerir la seva posició per formar parella de centrals amb Cárdenas, mentre que Puigdollers va entrar al mig del camp per fer de pivot i Ferrón va ocupar el lateral dret. Un Ferrón que, tot i la inactivitat, va ser un dels destacats del partit, donant molta profunditat a la banda dreta. La revolució, però, també va arribar al davant. Joaquin va deixar el seu lloc a Lolo i en la davantera Negredo va seguir sent la referència però Velillas i Abraham (aquest últim per segon partit consecutiu) també van quedar-se fora de l’equip titular. Boniquet i Neeskens van ser els encarregats d’ocupar les bandes, tot i que el primer va haver de deixar el terreny de joc prematurament. Al minut 13 Boniquet va rebre un fort cop a la cara i va quedar estabornit, sangrant pel nas. No va poder continuar i Abraham va entrar en el seu lloc per acabar sent decisiu, ja que en els dos gols va ser l’encarregat d’assistir primer a Puigdollers, a la sortida d’un córner, i després a Cárdenas, un altre dels grans protagonistes del partit. En positiu, pel gol. Però també en negatiu, per l’errada en defensa que va propiciar el gol valencià i pel penal i la posterior expulsió.

La primera part va ser de domini escapulat. Excepte un ensurt inicial, el València no va inquietar la porteria de Marcos i les ocasions van ser del Badalona. La primera clara va arribar al minut 24, quan Jaume va treure sota els pals una rematada a boca de canó de Puigdollers. La pilota va anar fora i en el córner posterior el mateix Puigdollers va girar perfectament el cap per enviar la pilota a l’escaire (va tocar el travesser abans d’entrar) i fer l’1-0. El gol feia justícia als mèrits del Badalona, ben ordenat sobre el camp i molt intens i concentrat. Els de Piti Belmonte encara podrien haver ampliat el seu avantatge si Negredo hagués engaltat bé una assistència d’Abraham en una molt bona combinació dels escapulats per la banda dreta, encetada per l’incisiu Ferrón.

El panorama, però, es va girar en la represa. El València va sortir molt més agressiu i es va començar a jugar perillosament en el camp del Badalona. Un mal presagi que es va convertir en malson en el fatídic minut 54, quan Cárdenas va cometre una indecisió defensiva, deixant botar una pilota que Chumbi, un dels homes més perillosos del València, no va desaprofitar per batre Marcos amb un col·locat xut creuat. Una acció que, per acabar-ho d’adobar, va precedir a la rigorosa expulsió de Sergio Gómez (55’), víctima del criteri desigual de l’àrbitre a l’hora d’amonestar uns i altres. 1-1 i el Badalona es quedava amb 10. El panorama no era precisament encoratjador, però els escapulats no van abaixar els braços. Al contrari. Van tornar a recuperar el control del partit i van fer el 2-1, en una jugada que va permetre a Cárdenas rescabalar-se de l’error defensiu en el gol de l’empat. Al segon pal el defensa escapulat va aprofitar una centrada mil·limètrica d’Abraham per afusellar Jaume. Encara quedava, però, l’ensurt final en uns darrers minuts d’infart, perquè el mateix Cárdenas faria penal al minut 84 i enfilaria el camí dels vestidors, deixant els badalonins amb 9. Els déus del futbol, però, es van aliar per fi amb el Badalona, perquè Portu va enviar el penal per damunt del travesser.

FITXA TÈCNICA:

CF Badalona (2): Marcos, Ferrón, Bermudo, Cárdenas, Sergio Maestre, Sergio Gómez, Boniquet (Abraham, 13’), Puigdollers, Negredo (Fran Grima, 87’), Lolo (Joaquín, 72’)  i Neeskens.

València Mestalla (1): Jaume, Leuko, Salva Ruiz, Ayala (Mario Marín, 73’), Delgado, Zahibo, Roberto, Portu, Chumbi, Mario Arqués (Hiroshi, 46’) i Cifu (Molina, 71’).

Gols: 1-0 Puigdollers (25’), 1-1 Chumbi (54’) i 2-1 Cárdenas (65’).

Àrbitre: Ander Zarrabeitia Arrieta. Va expulsar per doble amonestació als escapulats Sergio Gómez (55’) i David Cárdenas (84’). Va ensenyar targetes grogues a Marcos, Ferrón, Negredo i Abraham, del Badalona, i a Delgado, Portu i Mario Marín, del València Mestalla.