Jordi Martí: “Busquem que ens identifiquin com el planter d’Espanya”

  0
  35
  Sabat.jpg

  10/11/2015 – El director esportiu del FIATC Joventut defensa la creació de la fundació conjunta amb el Movistar Estudiantes.

   

  La Penya i l’Estudiantes s’uneixen per preservar el seu bàsquet base i ho fan creant una fundació que els ajudi a promocionar la seva tasca formativa i a recaptar possibles inversors.

   

  “Crec que la fundació serà molt positiva per poder fer esforços comuns i poder treure’n rendiment a tot l’Estat a nivell de patrocinadors. Busquem que la gent ens identifiqui com el planter de tot Espanya”, argumentava Jordi Martí avui des de l’Olímpic de Badalona.

   

  El director esportiu del FIATC Joventut relatava a aquest diari la principal intenció que persegueix l’entitat amb aquest moviment estratègic. “L’objectiu és que algunes empreses s’animin a invertir al bàsquet de formació. Penso que la fundació ens aportarà sinergies en diferents direccions. Estudiantes tornarà a creure més en la gent de la casa i nosaltres intentarem buscar recursos a la capital”, destacava Martí.

   

  El luxe de Brandon Paul

   

  Tornant al primer equip verd-i-negre, aquesta setmana la Lliga Endesa té un nom propi: Brandon Paul. Els 22 punts i l’últim triple des de nou metres anotat per l’exterior d’Illinois contra el CAI van donar la volta a tot el panorama nacional.

   

  “Estic molt content. El partit del CAI s’adapta al seu estil de joc. Un final de partit ajustat i una pilota calenta que ha de decidir el resultat. Estic satisfet d’haver comprovat en les cinc jornades que portem que és un jugador seriós, treballador i que ens aporta molt”, reconeixia Jordi Martí.

   

  A Badalona són moltes les persones que encara es pregunten com un jugador del talent de Paul ha fitxat per la Penya, tenint en compte les limitacions financeres que té l’entitat. Jordi Martí ho explica així:

   

  “L’hem pogut fitxar gràcies a molts esforços de molta gent. Hi havia algun club que s’hi va fixar, però no es va atrevir a fer el pas a causa de les lesions a l’espatlla que havia patit”, comentava el dirigent verd-i-negre en primer lloc.

   

  En Jordi Fernández ens va ajudar bastant a signar-lo. La veritat és que va ser un procés llarg, ja que els seus agents buscaven una oferta més alta. Penso que el vam seduir amb un projecte esportiu que li podia obrir mercat a Europa”, afegia tot seguit.

   

  Competitivitat i planter

   

  Com a director esportiu, Jordi Martí també es declara satisfet per com està rutllant el FIATC Joventut a la Lliga Endesa. Malgrat perdre peces importants durant l’estiu, el bloc ha mantingut la seva capacitat competitiva, guanyant quatre dels cinc partits jugats fins ara.

   

  A més, l’estil s’ha mantingut, i durant aquests cinc duels inicials ja han tingut minuts set jugadors formats al planter: Vidal, Miralles, Llovet, Abalde, Ventura, Nogués i Nikolic.

   

  “Ara estem traient el fruit de la inversió que el club havia fet anteriorment en bàsquet base. Quan va arribar Salva Maldonado es va donar un nou toc a la importància que tenia el fet que els joves arribessin al més alt”, declarava Jordi Martí a aquest diari.

   

  Segons el director esportiu verd-i-negre, “ara els joves del planter pujen amb capacitat per competir”, després d’un uns anys on alguns jugadors pensaven que “havien de jugar perquè en Ricky ho feia des de molt jove”.