El govern assenyala Garcia Albiol per l’ús de les xarxes socials i escalfa el Ple

  0
  IMG_0882.JPG

  27/01/2016 – La crítica de Guanyem va desatar una pluja de retrets entre diferents grups, en particular contra el PP.

  Guanyem Badalona presentava aquest dimarts al Ple una moció per demanar “l’ús responsable a les xarxes socials dels càrrecs electes de l’Ajuntament”, finalment aprovada per unanimitat i que, a primera vista, no hauria de despertar cap debat. O com a mínim cap debat intens. Res més lluny de la realitat, el cert és que va ser el moment més tens de tota la sessió.

   

  Darrera la moció, de caire general, Guanyem tenia la intenció d’assenyalar l’exalcalde Garcia Albiol per l’ús dels seus comptes de Twitter i, sobretot, de Facebook. “Som responsables d’allò que altres persones pengen als nostres espais 2.0. Hem de vetllar perquè no pengin comentaris ofensius. El regidor Albiol ha publicat mentides al seu Facebook que van incitar a l’insult i a actituds violentes”, va etzibar, de bon començament, la regidora Fàtima Taleb, que, recordem, fa uns mesos va portar a Fiscalia una sèrie de comentaris que diferents persones van escriure a la pàgina de Facebook de l’exalcalde, dels quals va posar alguns exemples. “No es pot convertir en un costum l’excusa de no poder controlar tots els seguidors”.

   

  A partir d’aquí, la polèmica i intercanvi de retrats estaven servits. “Ha fet referència a uns fets que són inacceptables però que es van produir fa cinc mesos i que es van esborrar”, va afirmar Garcia Albiol, qui va argumentar que “és molt difícil controlar tots els comentaris” amb un total de “37.000 seguidors”. “A mi també m’insulten, però no sempre ho veiem i, en conseqüència, no ho esborrem”. L’exalcalde també va recordar algun episodi puntual en què algun membre de l’actual govern o proper ha fet comentaris inoportuns cap a la seva persona o altres regidors del Ple, com ara Ferran Falcó. “No trobaran cap comentari ofensiu meu cap a un rival polític”, va defensar.

   

  Tots els grups de l’oposició i govern van denunciar els comentaris que la regidora Fàtima Taleb ha rebut, però consideren que el plantejament de la moció només tirava llenya al foc en un enfrontament directe amb el PP. El convergent Ferran Falcó va proposar elaborar un “codi de conducta” per al comportament dels càrrecs electes, no només a les xarxes socials. Una proposta que el regidor de govern Jose Téllez va recollir.