El govern guanya un any de temps per a solucionar la continuïtat del Círcol

  0
  IMG_0147.JPG

  27/01/2016 – El Ple aprova una suspensió de llicències en un sector del centre, a tocar de la plaça de la Vila, que inclou la finca de l'entitat.

  L’Ajuntament de Badalona ha guanyat un any de temps per mirar de trobar una solució per a la situació del Círcol, la seu de la qual es troba en el punt de mira d’una immobiliària des de fa uns mesos. El Ple municipal ha aprovat una suspensió de llicències d’un any a un sector de la plaça de la Vila que inclou la finca de l’entitat, cosa que impedirà qualsevol obra o canvi d’activitat. La parcel·la afectada per la fórmula abraça la confluència entre els carrers Sant Anastasi i Francesc Layret i una dotzena de propietaris.

  Es tracta d’un sector, explica el govern municipal, fora d’alineació i amb un pla especial de desenvolupament que té més de 25 anys i que no ha servit per desbloquejar l’espai. “El consistori té la intenció de promoure un planejament que buscarà millorar urbanísticament la plaça de la Vila, ampliant les voreres i buscant una solució de conjunt i de qualitat”. L’altre objectiu perseguit, segons l’executiu, és trobar una solució que garanteixi la supervivència del Círcol, matingui l’ús cívic i cultural de la seva actual finca i, a la vegada, respecti els drets urbanístics de les propietats implicades.

  El regidor d’Urbanisme, Oriol Lladó, ha afirmat que “la suspensió permet guanyar a l’Ajuntament capacitat d’iniciativa per garantir l’interès públic i mantenir obertes totes les possibilitats”. “El govern vol resoldre un tema de fons a la ciutat, amb una plaça de la Vila central, dinàmica i de qualitat, i és important que El Círcol estigui en aquesta planificació conjunta”, considera.

  El govern ha pogut aprovar aquesta suspensió amb el suport del PSC i CiU, que s’han mostrat favorables a la mesura, tot i que reclamen participació i tota la informació. “És una decisió prou important perquè hi comptem tots”, va afirmar el portaveu socialista, Rubén Guijarro. Falcó, per la seva banda, ha celebrat que s’impulsi aquest tema que “sempre ha estar a l’agenda política de la ciutat” però que mai s’havia engegat. “No ens podem ressignar a perdre el petit cosmos de caràcter i personalitat cultural que hem creat al centre”.

  Per al regidor Juan Miguel López, de Ciutadans, aquesta suspensió “fa retardar la solució” per al Círcol, perquè, creu, “possiblement no es podran quedar”. A més, va posar en dubte la legalitat i una hipotètica demanda per part dels propietaris. Des del PP, Xavier Garcia Albiol va demanar la retirada del dictamen perquè, va etzibar, el govern el va “presentar d’amagat i a corre-cuita”. “És una actuació injustificable. És el primer cop que una suspensió es porta sense consultar amb la resta de grups, i no és tant urgent”, va sentenciar l’exalcalde.