El govern de Badalona fa una valoració positiva del primer any de funcionament del nou model policial

  0
  Captura.JPG
  19/04/2018 – L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha fet una valoració molt positiva del primer any de funcionament del nou model policial que, a banda d’un canvi de mentalitat general al cos de Guàrdia Urbana per trencar amb el model anterior del PP. Sabater assegura que s’han incrementat cinc hores més de patrullatge diari i una millora del material que ha suposat una inversió de mig milió d’euros. Sobre l’increment d’hores de patrullatge, Sabater ha destacat que ha permès destinar un total de 80 efectius a la Divisió de Proximitat . Així, cadascun dels sis districtes de Badalona compta actualment amb una parella de referència de guàrdies de districte que treballa al matí i una altra a la tarda de les set del matí a les 10 de la nit. Per l’alcaldessa, aquest nou model basat en la proximitat i la consegüent major presència física d’agents en els districtes, ha ajudat a millorar la percepció de seguretat del veïnat i també dels comerciants.
  En roda de premsa aquest dimarts, Sabater ha anunciat que en aquest primer any, els agents referents de Districte han fet actuacions immediates per requeriment en 28.800 ocasions per atendre consultes, peticions i donar informació a la ciutadana i han prestat serveis personalitzats en 284 casos. També han hagut d’actuar per infraccions a l’ordenança municipal de civisme en 67 serveis, per problemes de seguretat ciutadana en 71 ocasions i en 119 denúncies de trànsit. 

  Durant aquest període de temps, i d’acord amb el nou model organitzatiu, s’han creat noves unitats com la d’Atenció a la Víctima que fa seguiment quan es donen denúncies de violència de gènere i domèstica, en els casos de ‘bulling’ i també de les ordres de protecció. Enguany ja s’han atès 16 denúncies de violència de gènere i es fa seguiment d’ordres de protecció que arriben des dels jutjats: 19 en vigor des de 2016, 51 des de 2017 i 20 d’aquest 2018. 
  Un altre exemple d’unitat especialitzada que s’ha posat en servei durant aquest període és la Unitat de Protecció Animal (UPA), creada el mes de març de 2017. Durant aquest temps ha prestat 870 serveis i ha participat en campanyes sobre l’ús del microxip, sobre el cens d’animals domèstics i sobre les assegurances de gossos potencialment perillosos.

  Mig milió d’inversió en nous vehicles i equips

  La posada en marxa del nou model organitzatiu ha anat acompanyada d’una inversió superior als 500.000 euros per millorar i modernitzar les eines de treball de la Guàrdia Urbana. En aquest sentit, s’ha recordat que des del passat mes de desembre la Guàrdia Urbana de Badalona disposa de 10 nous vehicles híbrids adaptats i equipats. També s’han incorporat 230 noves armilles antibales d’ús unipersonal; 35 noves emissores per als vehicles i 120 nous equips de comunicacions.