El govern es reuneix amb els afectats i els veïns del Gorg i confirma que el canal continuarà

  0
  57
  unnamed.jpg

  18/07/2015 – Diferents regidors i l'alcaldessa es van trobar amb associacions de veïns, la plataforma d'afectats del Canal i la FAV; van acordar continuar reunint-se per prendre decisions conjuntes pel que fa al projecte.

  El govern municipal es va reunir dijous amb les associacions de veïns dels barris del Front Marítim, Progrés, Joaquim Ruyra, Congrés, Pep Ventura i amb l’associació afectats Canal Badalona, amb presència de la Federació d’Associació de Veïns de Badalona (FAVB).  El regidor d'Urbanisme, Oriol Lladó va destacar que el projecte d’urbanització de la rambla del Gorg i el canal continua endavant. Per la seva banda, l'alcaldessa de Badalona, ha fet arribar un missatge de tranquili·ltat i "compromís amb la transparència i potencial de l'operació".

   

  Durant la trobada, Oriol Lladó va expressar als veïns l’interès comú del projecte de desenvolupament urbanístic d’aquest àmbit i els ha explicat que treballaran “per garantir un millor control ciutadà i un major retorn social de l'operació, tot garantint una major participació de la ciutadania”.

   

  El primer tinent d’alcaldia va afirmar que "els objectius polítics són els de garantir l'obertura de la nova urbanització, assegurar el manteniment futur de l'espai i revisar i millorar la mobilitat a la zona". També va destacat que “la FAVB ajudarà a definir el marc de participació en el qual es tractaran de forma consensuada amb les entitats veïnals de la zona aspectes que ara caldrà abordar, com la definició d'equipaments previstos, la gestió i manteniment dels espais mentre durin les obres, la mobilitat i els usos futurs dels espais.

   

  D’altra banda, el govern està treballant per obrir el consell d'administració de Marina Badalona a la participació de la FAVB o de les associacions de veïns En aquesta línia, a finals de setembre es farà una primera jornada de treball oberta a la ciutadania per informar del projecte en el seu conjunt i definir la manera com a partir d'ara es va conduint.

   

  Lladó també ha explicat que en les darreres setmanes el govern ha treballat estretament amb l'actual gerència de Marina Badalona, s'ha donat conformitat a les obres d'urbanització del carrer de Ponent prevista en el projecte d'urbanització, i s’ha acompanyant la gerència en diferents tràmits vinculats amb la gestió econòmica de l'operació.

   

  “A hores d'ara, també s'està treballant en la definició de les bases que han d'obrir a concurs el futur hotel previst en l'operació, un element molt important per al futur de tot aquest projecte. Aquest és un aspecte clau que ara mateix té la màxima prioritat".