Govern i oposició allarguen la negociació del cartipàs municipal fins al darrer sospir

  0
  IMG_2428.JPG

  17/07/2015 – El ple extraordinari per aprovar el cartipàs serà dilluns, dia límit segons la normativa; el nombre de càrrecs de confiança seria el darrer serrell per tancar l'acord.

  La negociació i aprovació del cartipàs municipal s’anirà al darrer dia que contempla la normativa vigent. Tot i que el govern encarava el debat, les dues darreres setmanes, amb la intenció de celebrar el ple extraordinari aquest mateix dijous, la falta de consens amb l’oposició ha obligat a dur les converses fins a l’últim sospir. L’acord, doncs, s’hauria de tancar abans de dilluns, si el govern tripartit de Guanyem, ERC i ICV-EUiA no vol abocar-se a la seva primera derrota en una sessió plenària un mes després d’haver-se constituït el nou Ajunament.

   

  Els grups de l’oposició es van reunir dilluns per posar en comú visions i, en principi, les postures entre PP, PSC, CiU i C’s serien molt properes pel que fa a la proposta de cartipàs presentada pel govern. Després de la trobada, l’oposició es va seure amb el govern per demanar que la representació als consells d’administració de les empreses municipals resulti proporcional a la representació del Ple; que les competències que el PP va delegar en la Junta de Govern fa quatre anys retornin al Ple, i que els grups opositors disposin de 10 càrrecs eventuals, en comptes dels sis que oferia la proposta inicial del govern.

   

  Pel que fa a les dues primeres qüestions, explica el tinent d’alcalde Jose Téllez, ja hi ha llum verda: les competències delegades en la Junta de Govern tornaran al Ple i el govern no tindrà la majoria en els consells d’administració d’empreses municipals formats per 11 membres, que es repartirien entre cinc per a l’executiu i sis per a l’oposició. Els ens amb consells amb nou membres veuran modificats els seus estatuts perquè puguin tenir també 11 consellers i repetir la fórmula.

   

  Fins aquí, l’acord és total, assegura Téllez. L'element més important del que resta per consensuar és el nombre de càrrecs de confiança, que la setmana passada semblava enllestit. El regidor considera que el govern necessita 17 càrrecs per poder funcionar tal i com està organitzat l’Ajuntament, i que, si l’oposició demana 10 regidors, Guanyem, ERC i ICV-EUiA, com a grups municipals, no tindrien cap càrrec assessor, quelcom totalment fora del què és habitual. Ahir, l'executiu hauria fet arribar una nova proposta, amb vuit regidors per a l'oposició, que es reunirà avui per valorar-la. No obstant, la seva postura continuarà sent exigir 10 assessors per als seus 17 regidors. També faltaria, d'altra banda, acabar d'apropar els diners que percebrien els grups municipals; la quantitat que separa oposició i govern, no obstant, no seria difícil d'assumir. Ambdues bandes es mostren optimistes i creuen que hi haurà acord de cara al dilluns, quan tindrà lloc, a les sis de la tarda, el ple extraordinari.