El govern espanyol avisa el Consistori que retirar la imatge del Rei va contra la llei

  0
  55
  imatge rei.JPG

  07/10/2015 – Des del govern local apunten que no han rebut cap notificació de la Delegació i afirmen que la valoraran tant bon punt arribi de forma oficial.

  La Delegada del Govern a Catalunya, María de los Llanos de Luna, ha avisat l’Ajuntament Badalona que retirar la imatge del Rei Felip VI del saló de plens va contra la normativa i ha requerit a l’executiu local que adopti les mesures necessàries per complir la llei. L’advertència del govern espanyol arriba una setmana després de la polèmica a la darrera sessió del Ple municipal, la primera desenvolupada sense la imatge reial present a la sala, quan el PP va reprovar el govern local per haver retirat la fotografia i va fer entrega a l’alcaldessa Dolors Sabater d’una de nova.

   

  Segons ha explica EFE, Llanos de Luna assegura que la retirada suposa “un incompliment de l’obligació” dictada per reial decret que estableix que “l’efígie de S.M. El Rei estarà col·locada en un lloc preferent del saló de sessions”. Per això, ha donat al Consistori un mes per tal que certifiqui “documentalment i gràfica” les mesures per donar compliment a l’article.

   

  Des del govern local apunten que no han rebut cap notificació de la Delegació i afirmen que la valoraran tant bon punt arribi de forma oficial. Alguns membres de l’executiu han criticat que el govern espanyol hagi informat abans als mitjans que al propi Ajuntament. Recordem que l’equip de Dolors Sabater es va emparar en el Reglament Orgànic Municipal per retirar la imatge de Felip VI.