El govern frena la zona verda i reflexiona sobre el seu desplegament al Centre

  0
  IMG_1545.JPG

  11/01/2018 – La mesura s'havia d'anar instaurant durant el 2017, però no hi ha hagut cap avenç.

  Comença el 2018 i, de moment, no hi ha ni rastre d'una de les accions probablement més rellevants del mandat que el govern va anunciar a principis de l'any passat. La introducció de zona verda de residents al districte 1 i la multiplicació de la zona blava per regular l'aparcament i el trànsit del Centre era una de les propostes de major impacte pel que fa a mobilitat, però sembla que no serà ràpida.

   

  Tal i com va avançar el Diari de Badalona el passat febrer, la idea era que les primeres places regulades es comencessin a veure durante l'estiu, i que l'inici de 2018 arribés amb la major part del nou sistema instaurat. Res més lluny de la realitat, encara no s'ha vist ni una línia verda ni blava nova a l'asfalt. Després d'anunciar-hi i haver-ho parlat amb entitats i comerciants, el govern ha posat el fre a la iniciativa.

   

  El regidor d'Espais Públics i Mobilitat, Francesc Duran, explica que s'estan replantejant les mesures anunciades i valorant quines es tiren endavant aquest mandat i quines no. Per la seva complexitat, en tant que aprovació d'una nova taxa, campanya informativa i de registre entre el veïnat i expedició de les targetes de residents, es pot afirmar que difícilment hi haurà zona verda aquest mandat.

   

  No obstant, no es descarten altres mesures com una hipotètica pacificació del passeig Marítim entre la Donzella i Canyadó, de cara al proper estiu, o els primers passos per fer per a vianants el carrer de Francesc Layret. Res confirmat, en qualsevol cas.

   

  Des de la plataforma Promoció del Transport Públic del Barcelonès Nord, en aquest sentit, consideren que no es poden condicionar les millores de mobilitat del districte primer al desplegament de la zona verda, i que hi ha mesures que s'han de posar en marxa de forma independent sense fer-les esperar. Alguns exemples són les implantacions del carril bici central que ha de creuar la ciutat, augmentar les places d'estacionament de motocicletes en calçada, pacificació de diferents carrers o treure els cotxes del tram de passeig Marítim davant de Casagemes.