El govern garanteix la protecció de 4 de les 6 cases de pescadors del barri del Centre

  0
  cases.JPG

  23/11/2016 – Tot i la seva descatalogació de 2013, un pla especial urbanístic les protegiria per la seva singularitat arquitectònica i patrimonial.

  El govern municipal garanteix la protecció de quatre de les sis cases de pescadors situades als carrers de Santa Anna i de Sant Llorenç, al barri del Centre. Això va traslladar el govern fa uns dies a diverses entitats que al 2013 van fer campanya per reconvertir les casetes: l’Associació de Veïns del Centre, Òmnium Cultural i el Casal Antoni Sala i Pont. . Les quatre edificacions quedaran protegides per un pla especial urbanístic que cobrirà aquest singular patrimoni.

   

  Les cases de pescadors són el conjunt de cases del carrer de Santa Anna i de Sant Llorenç dels números 46 a 56. Formaven part del Pla especial del Patrimoni i Catàleg normatiu d’edificis i conjunts urbans aprovat l’any 1984. El 29 de gener de 2013, el ple de l’Ajuntament va aprovar la descatalogació de les mateixes per causa de ruïna.

   

  El primer tinent d’Alcaldia i regidor d'Urbanisme, Oriol Lladó, ha explicat que “tot i aquesta descatalogació de l’any 2013, hi ha un Pla especial urbanístic vigent que preveu la conservació de 4 de les 6 cases, les quals cal mantenir-les encara que constin fora del catàleg”. Oriol Lladó ha indicat que “les dues cases no protegides són les que toquen a Martí i Pujol i és aquí és on es podrà construir un edifici amb façana a l’avinguda que no tindrà més de dos pisos”.

   

  El primer tinent d’Alcaldia ha afirmat que per al govern “és prioritària la protecció del patrimoni històric local”. Lladó ha destacat que en paral·lel, el govern treballa també per la preservació i conservació de l’emblemàtica masia de Can Trias, a Dalt de la Vila.