Els Badalona Dracs inicien la lliga nacional amb una clara victòria

  0
  Dracs.jpg

  27/01/2016 – Davant els Imperials Reus, els badalonins van guanyar amb claredat per un 18-62. Una victòria que els situa al capdavant de la classificació de la LNFA Sèrie A.

  Els d'Oscar Calatayud no van tenir un millor debut a l'actual edició de la Lliga Nacional de Futbol Americà en la seva Sèrie A, en vèncer amb claredat als Imperials Reus. Un atac quasi perfecte i una defensa que, malgrat d'haver de liderar amb la qualitat del duel que formen Allan Bridgford i Vailele Peko, va raure a gran altura, van ser les claus de l'incontestable triomf dels Dracs.

   

  A la segona jugada ofensiva dels badalonins, Rob Jackson inaugurava el marcador després de rebre un llançament de Mike Box i va recórrer les 55 iardes que li separava de la zona d'anotació. Després d'aturar l'atac local amb un ràpid tres i fora, els badalonins van tornar a anotar ràpidament amb un altre pas de Box, en aquesta ocasió de dues iardes fins a Drew Clausen.

   

  L'equip de Barc Iaccarino despertava després del 0-14 i Bridgford començava a connectar amb els seus jugadors, en especial amb Vailele Peko, Siscu Domínguez i Nazih Essalhi. Aquest últim, després d'una gran recepció de 32 iardes, retallava les distàncies amb els primers sis punts dels tarragonins.

   

  Els badalonins no baixaven el seu ritme anotador i instants, i després tornaven a anotar al moment d'una altra connexió Box-Clausen de 71 iardes. Amb el 6-21 va començar el segon quart, però a la primera jugada, Joan Carles Bartra demanava la seva part de protagonisme, anotant el primer dels seus tres touchdowns amb una carrera de 8 iardes que posava el 6-28 al marcador. Els Imperials intentaven mantenir-se en el partit i reaccionaven amb una excel·lent anotació de Peko després d'un pas de 79 iardes de Bridgford. Amb el 12-28, els visitants trencaven el partit i l'emoció, ja que dues anotacions de Bartra, després d'un pas de Box de 29 iardes i una carrera de dues iardes més, obrien encara més la bretxa al marcador fins a deixar el 12-41.

   

  A l'últim minut de la primera meitat, els Imperials, recolzats per una nombrosa i sorollosa afició, van creure encara en la remuntada amb una altra combinació, Bridgford-Peko, que feia situar el 18-41, amb el qual semblava arribar al descans, però un espectacular retorn de Jackson al kick off de 78 airdes, deixava el 18-48.

   

  La segona meitat va tenir poca història, en jugar-se també en gran part a rellotge a causa de la diferència al marcador. Tot i així, el corredor badaloní Javi Fernández va tenir temps per a demostrar la seva qualitat amb unes molt bones carreres, dues d'elles convertides en touchdown després jugades de 2 i 31 iardes, que deixaven el 18-62 final.

   

  Amb aquest primer triomf, els Badalons Dracs encapçalen la classificació de la LNFA Sèrie A amb una victòria, de la mateixa manera que els València Firebats, que va derrotar als València Giants (0-16). El proper 7 de febrer, els Dracs debutaran davant la seva afició al camp del Badalona Sud, en una segona jornada que els enfrontarà als Giants.