El govern local deixa passar un conveni que donava treball a 20 persones i orientació a 500

  0
  47

  30/01/2013 – El programa 'Treball als barris' anava destinat al districte sisè de la ciutat, a la zona de Sant Roc; l'executiu argumenta que no podia assumir els 900.000 euros de cost del conveni.

  Anualment la Generalitat posa en marxa un programa de foment laboral anomenat ‘Treball als barris’, comprés dins la Llei de Barris, que subvenciona als municipis que el sol·liciten amb recursos per formar, assessorar i donar treball a un número determinat de ciutadans. Enguany, a Badalona el conveni preveia oferir 20 contractes laborals i orientació a unes 500 persones del districte sisè de la ciutat (zona sud), però finalment l’Ajuntament ha decidit no donar-li continuïtat.

   

  Així ho manifestava dilluns ICV-EUiA, juntament amb la plataforma Sant Roc Som Badalona, que denuncia que “la mala gestió del PP ha fet perdre 500 llocs de treball” a la ciutat. Hores després, però, s’esclaria que la quantitat de contractes laborals no eren 500, sinó 20, encara que sí haurien rebut orientació professional mig miler de persones.

   

  El regidor d’Hisenda, Ramon Riera, argumenta que el govern municipal no ha tirat endavant el conveni perquè ara mateix no podia assumir els 900.000 euros de cost del programa i que la Generalitat ja deu a Badalona, a través del SOC, 2,7 milions d’euros. El tinen d’alcalde afirma que l’Ajuntament ha decidit prioritzar el pagament de les nòmines dels treballadors municipals. Riera va desmentir ahir que el pla generi 500 llocs de treball, com deia ICV-EUiA al seu comunicat, i va aprofitar per carregar contra els ecosocialistes: “Aquestes cifres són producte de la fantasia. Haurien de ser més rigorosos i competents, que per això els hi paguen”.