Prop de 200 persones marxen contra l’atur en una protesta que finalitza al Ple

  0
  IMG_4071.JPG

  30/01/2013 – La manifestació va recòrrer el centre de la ciutat fins la plaça de la Vila i va culminar amb l'aprovació unànime d'una moció amb mesures que afavoreixin la creació d'ocupació.

  L’atur va ser ahir un dels nuclis de debat al centre de Badalona. No només pel què es debatia al Ple municipal, sinó també per la manifestació convocada per l’Assemblea d’Aturats de Badalona que va finalitzar a la plaça de la Vila. Prop de 200 persones de diferents moviments socials, recolzades per sindicats i algunes forces polítiques, van marxar des de la plaça Pep Ventura fins les portes de l’ajuntament. Clamaven per millores reals en les mesures i polítiques d’ocupació públiques i una major transparencia.

   

  Justament quan la protesta arribava al centre de la ciutat, els grups debatien una moció, presentada per ICV-EUiA, que culminava l’acció de protesta de les persones que es trobaven fora amb pancartas. El Ple va aprovar per unanimitat un acord per ampliar la transparencia de l’IMPO; modificar els criteris necessaris perquè les contractacions dels plans públics estipulin jornades de 4 hores, i repartir així els treballs en major mesura; recolzar l’establiment d’una Renda Garantida Ciutadana de 664€; destinar part del pressupost a finançar un projecte propi de polítiques d’ocupació, prioritzant els sectors més perjudicats per la crisi; destinar dos polígons industrials de Bonavista, propietat d’Engestur, a espai viver d’empreses i emprenedors que manquen de lloc on dur a terme els seus projectes; subvencionar l’IBI a les persones aturades; assegurar que cap ciutadà es pugui quedar mai sense servei d’aigua, gas i llum; i, per últim, posar en marxa el Consell Econòmic i Social de Badalona, amb la participación de tots els agents implicats, per concertar i desplegar polítiques de foment de l’economia i l’ocupació locals.

   

  Tots els grups municipals van coincidir en què cal afrontar la desocupació des d’un front comú, deixant de costat els interessos i les desavinences partidistes, i tractant-la com el major problema que té a dia d’avui la ciutadania.