El govern local suavitza la prohibició de bicicletes a la Rambla

  0
  Bf8iGIBCIAAffmP.jpg

  12/02/2014 – D’ara en endavant, no es podrà circular en bici o patins per la Rambla i el carrer del Mar els dissabte, diumenges i  festius d’11 a 21 hores; la Taula de la Mobilitat critica la falta de diàleg i voluntat de consens per part de l'Ajuntament.

  Des de la setmana passada, el govern ha suavitzat la prohibició de bicicletes i monopatins a la Rambla del centre, una mesura que ha causat molta polèmica des que va ser implantada abans d’estiu. D’ara en endavant, i així s’ha encarregat de senyalitzar-ho l’Ajuntament, no es podrà circular en bici o patins per la Rambla i el carrer del Mar els dissabte, diumenges i  festius d’11 a 21 hores. A diferència de mesos enrere, la limitació compta ara amb la ratificació d’un decret aprovat el passat desembre.

   

  La Taula de la Mobilitat i l’Associació de Veïns del Centre han lamentat, en aquest sentit, que el govern del PP “no hagi sabut resoldre la polèmica” amb “consens i criteri tècnic”. Les entitats subratllen que l’Ajuntament no ha aportat “dades objectives”, no ha analitzat “els fluxos de mobilitat” i recorden que “la implicació de la bici en accidents de trànsit és inferior a l’1%”, segons el Servei Català de Trànsit. En aquest sentit, demanen que es retirin els senyals de prohibició i s’obri un “veritable procés de diàleg”. Si no, avisen, es tornaran a produir concentracions. La proposta correcta, segons la Taula i l’AVV, seria una regulació de l’ús però sense prohibir, amb “prioritat per a vianants”.

   

  El regidor de Via Pública i Mobilitat, Daniel Gracia, s’ha mostrat sorprès per les queixes de les entitats. Gracia assegura que, després de diverses reunions, la comissió del Consell de la Mobilitat formada per trobar una solució a aquest tema va arribar a un ampli consens al voltant de la limitació horària que va entrar en vigor la passada setmana. “Tot i algunes veus discordants”, afirma, “va ser la mesura amb una acceptació majoritària”. La decisió no afectarà al passeig de La Salut, encara per debatre.