PP pacta amb CiU les inversions de 2014 per aprovar els pressupostos

  0
  28
  inversions.JPG

  12/02/2014 – El govern local recull les propostes de la federació nacionalista a canvi de la seva abstenció al ple extraordinari de pressupostos del proper divendres.

  El govern del PP i CiU han arribat a un acord sobre el pressupost d’inversions per al 2014, a través del qual l’Ajuntament destinarà prop de 18 milions d’euros a actuacions que es realitzaran arreu de la ciutat. Aquesta partida s’adjuntarà al pressupost municipal de 152 milions d’euros que s’ha de presentar per a la seva aprovació en el Ple extraordinari que tindrà lloc el proper divendres dia 14.

   

  Tots dos grups han decidit prioritzar les la millora de l’espai públic, com ara la reforma de voreres, l’asfaltat de carrers i la creació o adequació de parcs infantils. En aquest pressupost d’inversions també es contempla la primera anualitat de 2,5 milions d’euros dedicada a la construcció de la piscina municipal Mireia Belmonte, anunciada aquesta mateixa setmana. D’altra banda, en el llistat d’inversions s’ha inclòs l’arranjament de la piscina del Centre, amb una partida de 150.000 euros, per petició explícita dels convergents.

   

  L’acord que han treballat el govern i el grup de CiU inclou també les previsions de pressupostos d’inversions per als anys 2015, 2016 i 2017.

   

  CiU s’abstindrà a la votació dels pressupostos

   

  Aquest acord, pel que fa a les inversions, implica el compromís de CiU d’abstenir-se en la votació del pressupost municipal per al 2014. Els comptes del PP no passaran pas el filtre del Ple; PSC i ICV-EUiA, amb 12 vots contraris -per 10 favorables de l'executiu-, tombaran la proposta. La nova reforma local de l'Estat, però, permetrà que el govern badaloní aprovi els pressupostos en Junta de Govern.

   

  L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha animat als grups municipals de PSC i ICV-EUiA a “deixar aparcada la seva política del no i permetre l’aprovació en el Ple del millor pressupost que avui pot tenir Badalona”. “Espero que tant PSC com ICV-EUiA facin un exercici de responsabilitat i posin els interessos de la ciutat per damunt dels interessos de partit. Uns i altres tenen ara l’oportunitat de participar en les millores que viurà Badalona en el futur més immediat”, ha afegit Garcia Albiol.

   

  El líder de CiU, Ferran Falcó, ha manifestat que l’acord ha estat treballat “amb la voluntat de ser útils als ciutadans i d’assegurar que es facin les accions” que creuen prioritàries.

   

  Falcó ha destacat, com a objectius pactats, “la remodelació de la plaça dels Països Catalans i del carrer Coll i Pujol, llargament reivindicades pels veïns, la millora de carrers comercials i de diversos carrers i espais públics, l’arranjament de la piscina del Centre i actuacions a tots els barris, amb un terç de la inversió prevista als del Districte Primer”.

   

  La federació assegura mantenir “importants discrepàncies amb el govern municipal en moltes qüestions”, però explica que s’han superat per beneficiar els veïns.