Les escoles d’adults, contràries als cursos remunerats per l’Ajuntament

  0
  61
  lloreda.JPG

  12/02/2014 – Els quatre centres badalonins critiquen que el Consistori es gasti 100.000 euros en els cursos d'accés a la UB però no tingui recursos "per cobrir personal o realitar obres necessàries".

  Els cursos d’accés a la universitat remunerats pel govern del PP semblen no haver agradat tothom. A les crítiques de l’oposició s’han unit les escoles d’adults de la ciutat, que lamenten que l’Ajuntament “es pugui gastar fins a 3.750€ per alumne –un total de 35-, quan ha estat dient que no té diners per cobrir places de conserge/oficial d’ofici de les escoles o per fer les obres necessàries d’adequació d’espais públics per tal que les aules d’adults esdevinguin CFA”.

   

  Els quatre centres –Gran Sol, Lloreda/La Pau, Morera/Pomar i Sant Roc- es mostren contraris al concepte “cobrar per estudiar” i consideren que la iniciativa del govern no és la millor per lluitar contra l’atur. A més, “si l’Ajuntament pensa que la via universitària és la millor”, recorden que hi ha quatre grups en funcionament als quals “podrien facilitar beques o ajudes”. “És important comptar amb les institucions i persones que fa anys que lluiten per millorar el sistema educatiu de la ciutat”, sentencien en un comunicat.

   

  ICV-EUiA ho veu un mesura “clientelar i de màrqueting”

   

  Els ecosocialistes denuncien que l’oferta d’aquest nou curs “és una campanya publicitària que costarà molt cara a la ciutadania, amb un rerefons clientelar, on no s’afronta realment l’atur a Badalona ni els perfils professionals de les persones que necessiten trobar feina”. La coalició defensa les beques i ajudes a l’actual sistema públic, per sobre de les “mesures de marqueting i d’aparador”. En aquest sentit, proposen posar en marxa, amb l’IMPO i tots els serveis municipals implicats, un programa de detecció dels perfils de l’atur estructural a la ciutat, per oferir, coordinadament amb els centres de formació d’adults,  programes específics de formació, adequats al perfil majoritari de l’atur de llarga durada, i dotar la proposta amb un pressupost de 300.000 euros.  

   

  Tanmateix, ICV-EUiA recorda que “les quatre escoles d’adults de la ciutat pateixen una manca de recursos degut a les retallades públiques, així com la falta de personal i d’adequació d’espais perquè les aules d’adults puguin esdevenir CFA”.