El govern municipal presentarà en els propers dies la proposta de pressupost per 2013

  0
  43

  15/01/2013 – L'executiu local afirma que es bolcarà en la prestació social i augmentarà aquest apartat de 4 milions a 8; CiU, contràriament, assegura que la dotació social ja era de 8 milions el 2012.

  L'ajuntament de Badalona presentarà uns pressupostos per a l’any 2013 "bolcats cap a la prestació de serveis socials", segons el comunicat emès ahir. El govern municipal iniciarà aquesta setmana els contactes amb l’oposició per tal de presentar-los les línies generals dels comptes, amb els quals es pretén que l’impacte de la crisi repercuteixi el menys possible tant en els serveis socials com en la seguretat -amb el manteniment de l’actual model policial- i el manteniment de la via pública -amb el manteniment dels recursos destinats a la neteja de la via pública-.

  Pel que fa als serveis socials, el govern preveu que el pressupost d’aquesta àrea per al 2013 passi de 4 a 8 milions d’euros. Aquesta dada va despertar polèmica ja ahir a la tarda. El grup de CiU assegura que no existeix tal pujada, "perquè aquesta àrea ja tenia el 2012 una dotació de quasi 8 milions" i critica el govern per "jugar amb les xifres". Fonts municipals han esclarit que dels 8 milions als quals fa referència CiU, pràcticament la meitat són sous; l'altra meitat, uns 4 milions, seria la quantitat que enguany passaria a ser 8.

  En qualsevol cas, la intenció d'aquest augment de 4 milions, diu el govern municipal, és garantir la prestació de serveis socials en el cas que la Generalitat i altres administracions incompleixin els seus compromisos econòmics amb la ciutat. Aquesta decisió s’ha pres "davant la incertesa pel que fa als terminis de pagaments per part de la Generalitat per aquells serveis socials que ha de sufragar". La federació nacionalista, en aquest punt, també s'ha mostrat en desacord i ha expressat que vincular "la falsa decisió d'incrementar la partida social" a la "possibilitat d'eventuals impagaments per part d'altres administracions" és una "desautorització avançada cap a aquestes".

  Sigui com sigui, l’Ajuntament vol dotar-se de recursos que permetin augmentar en un 31% el nombre de beques de menjador en relació a les que hi ha hagut durant el primer trimestre del curs actual i garantir el funcionament de serveis com ara la teleassistència; els serveis de menjars a domicili, de neteja domiciliària per a la gent gran i l’ajut econòmic a les rendes més baixes. També es garantiria l’aportació als centres oberts, banc d’aliments i voluntariat.

  A més, també es preveu la creació d’un menjador social que pugui atendre les necessitats d’alimentació bàsica que una part de la població no està en condicions de cobrir, a causa de la duresa de l’actual situació econòmica.

  CiU avisa de dificultats en l'entesa pels pressupostos

  El partit liderat per Ferran Falcó a Badalona va afirmar ahir que "els acords incomplerts pel que fa al pressupost de 2012, en relació per exemple als ajuts a emprenedors, i la manera com, a base de jugar amb les xifres, el govern del PP ha iniciat la tramitació de la proposta per a 2013, fan molt difícil una entesa per a aquest projecte pressupostari".