Els paradistes del Mercat Maignon no volen presses per deixar la carpa

  0
  45
  Mercat Maignon 2.JPG

  15/01/2013 – Segons el president del mercat, Josep Gil, encara saben "poca cosa" del projecte i no entén "aquestes presses" amb la delicada situació econòmica.

  La setmana passada, l'empresa pública Mercasa va presentar una proposta de remodelació del Mercat Maignon per valor de 6 milions d'euros. Disposada a invertir 4 milions del total, Mercasa planteja ser gestora d'un mercat projectat en dues plantes, una de venda tradicional i una altra de restauració i degustació, que respecti la façana tradicional de l'edifici. La notícia es va estendre ràpidament la setmana passada i s'ha rebut de forma dispar als diferents sectors afectats.

  Els paradistes, principals implicats, no ho acaben de veure clar. El president del Mercat Maignon, Josep Gil, assegura que saben "poca cosa" i que els hi han d'explicar encara molts detalls. D'allò que saben, però, "no es veu amb bons ulls la planta de restauració", element nou d'aquest avantprojecte que no es contemplava en un primer moment quan es va iniciar el trasllat a l'actual carpa. A més, Gil manifesta que "només" porten dos anys a la vela que ara resguarda els venedors i que hi estan "bé". "Amb la situació econòmica que patim, no entenem de sobte aquestes presses…", conclou el representant dels paradistes. L'alcalde Garcia Albiol ja va afirmar la passada setmana que es debatrien solucions i ajudes per aquells paradistes amb problemes econòmics, i això esperen la majoria d'integrants del mercat: asseure's a parlar abans de precipitar un nou procés que alguns no estan preparats per assumir monetàriament.

  Els comerciants dels voltants ho veuen d'una forma diferent. Des de Centre Comerç, per exemple, creuen que era "necessari posar fil a l'agulla" amb el tema del mercat, perquè l'antic edifici "no es podia deixar abandonat amb la crisi com excusa". Coincideixen amb els paradistes en què saben "poca cosa" i s'han de conèixer "altres propostes", però, a priori, valoren l'avantprojecte de Mercasa com "atractiu".

  L'associació de comerciants de Carrer del Mar i Canonge Baranera, per la seva part, creu que tot projecte que doni vida i dinamisme al centre és "molt positiu". El president de l'entitat comercial, Cinto Gubern, creu que la plaça Vella és un espai que "s'ha de recuperar" i afirma que el nou projecte és "maco" i propiciarà que l'hipotètic nou mercat "s'obri al carrer", aportant molta llum a uns carrers que ara estan molt "a les fosques".