El govern preveu adquirir 150 noves armilles antibala per a Guàrdia Urbana

  0
  pareja.jpg

  09/11/2017 – L'Ajuntament licita una nova compra; en total hi haurà 230 noves peces unipersonals al cos.

  La reclamació de noves armilles antibala ha estat una de les reivindicacions més sonades del cos de Guàrdia Urbana dels darrers anys. Una petició que el govern local va entomar fa mesos amb un primer encàrrec de 80 unitats, que van arribar a principis d'aquest 2017. La comanda complia part de les exigències sindicals del cos, però no cobria tota la plantilla, una fita que l'executiu vol aconseguir ara.

   

  L'Ajuntament ha licitat aquests dies una segona compra d'armilles per a Guàrdia Urbana que vol incorporar 150 peces més. Sumades a les 80 rebudes fa uns mesos, doncs, farien augmentar el nombre d'armilles fins a 230, pràcticament la totalitat d'agents del cos local. Aquest és l'objectiu, apunten fonts municipals, que cada policia disposi d'una d'aquestes peces de protecció, que són unipersonals.

   

  Les noves armilles, interiors, són més lleugeres, còmodes, i avançades pel que fa a materials. Aquestes 230 se sumarien a la reserva que ja existia anteriorment, armilles més pesades i exteriors que, segons sindicats, reduien la mobilitat dels agents i no eren pràctiques en algunes intervencions.

   

  La licitació ja és pública i romandrà oberta fins a mitjans d'aquest mes. Fonts del govern esperen poder tancar la compra abans de 2018, tot i que l'empresa adjudicatària disposarà d'uns tres mesos per entregar les peces, un cop formalitzat el contracte. La inversió serà de prop de 60.000 euros.

   

  Els nous 'walkies' arribaran en poques setmanes

   

  Una altra de les grans peticions del cos policial, els nous transmissors, arribaran en poques setmanes. Ja s'ha revisat i informat l'oferta que resultarà guanyadora de la licitació i, si no hi ha més problemes, es formaitzarà la contractació la propera setmana. A partir de llavors, l'empresa disposarà d'unes cinc setmanes per entregar el material a la comissaria.