El govern retira la placa dedicada a l’exministre Jorge Fernández Díaz del passeig Marítim

  0
  10
  passeig-maritim-1.jpg

  18/01/2017 – Després de la polèmica del documental Tarajal sobre la mort de 15 persones que intentaven entrar a Ceuta per la platja, l'Ajuntament treu la placa destapada el dia de la inauguració del passeig.

  El govern local ha retirat la placa dedicada a l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz que va ser col·locada al passeig Marítim amb motiu de la inauguració del mateix, a la qual va assistir Díaz com a màxim representant del Partit Popular i del Gobierno aquell dia. La mesura es produeix pocs dies després de l'emissió d'un documental sobre la mort de 15 immigrants, el 2014, que intentaven arribar a la platja Tarajal de Ceuta, i que intenta assenyalar la mala praxis en aquella actuació de la Guàrdia Civil, de la qual n'era responsable Fernández Díaz.

   

  Fonts municipals recorden que, des de principis de mandat, es van començar a retirar plaques d'inauguració perquè es considerava que s'havia sobredimensionat la utilització d'aquests elements per commemorar l'estrena de qualsevol obra a la ciutat i personalitzava en la figura de Garcia Albiol la gestió de l'Ajuntament. Aquest és un pas més que s'havia decidit fer fa temps, però que no s'havia produït fins ara.

   

  La retirada també respon a una moció aprovada fa uns mesos per demanar la dimissió de Jorge Fernández Díaz, arran del cas de les escoltes amb el cap de l'Oficina Antifrau de Catalunya. Llavors ja es va anunciar que es retirarien els símbols d'homenatge a l'exministre. D'altra banda, el govern i el Ple, a través de diferents mocions, s'han mostrat compromeses a l'acollida de refugiats que arriben a través del Mediterrani.

   

  El tinent d'alcalde de Guanyem Badalona, Jose Téllez, ha afirmat al seu compte de Twitter que “a Badalona no hi ha lloc per a plaques amb nom de persones indignes com Fernández Díaz”. “Per les víctimes de #Tarajal33”, ha afegit.