Sant Roc guanya una primera batalla contra la fractura digital

  0
  ateneutic210.jpg

  18/01/2017 – Ateneu de Sant Roc, Col·legi Lestonnac i la parròquia del barri ja disposen de connexió de fibra òptica, tal i com han reivindicat públicament el darrer any.

  La denúncia pública ha portat a diferents entitats del barri a aconseguir allò que reclamaven i creien socialment just. Igual que en d'altres ocasions. Abans d'estiu, l'Ateneu de Sant Roc, la parròquia i el Col·legi Lestonnac van denunciar que no disposaven de les infraestructures suficients ni la connexió a Internet necessària per a desenvolupar les seves activitats. En aquest sentit, criticaven a les companyies responsables per no voler invertir a la zona a causa de la poca previsió de beneficis en un barri socialment castigat.

   

  Gràcies a la reivindicacio i amb la intermediació de l'Ajuntament, els tres ens reben ara línies domèstica de fibra òptica que els està permetent reiniciar part de les activitats que van haver de deixar per les pèsimes condicions a nivell de xarxa.

   

  Tallers cancel·lats per la precària connexió

   

  El voluntari responsable de la informàtica de l'Ateneu de Sant Roc, Lluís Riera, explica que l'any passat van haver d'anul·lar programes com el taller d'informàtica perquè la connexió se saturava quan hi accidien diverses persones simultàniament. Sense comptar altres projectes de l'entitat, com ara el centre obert o alguns programes amb adults que també usen de tant en tant Internet, només l'aula d'informàtica oferia connexió a unes 400 persones a l'any l'any 2015, una xifra que va disminuir el 2016 precisament per aquesta conjuntura.

   

  La bretxa digital, tota una guerra

   

  Tot i haver aconseguit la connexió per fibra òptica com a la resta de la ciutat, els representants de l'associació consideren que encara queda molt camí perquè Sant Roc estigui a l'alçada de qualsevol altre barri pel que fa a les infraestructures en aquest àmbit. Subratllen que les connexions i el cablejat encara es troben en males condicions, a les façanes i penjats d'edifici a edifici, en comptes de soterrat, com toca.

   

  També destaquen el fet que un servei ja bàsic com Internet hauria de ser accesible per a tothom, ja que, a dia d'avui, hi ha famílies de Sant Roc que no s'ho poden permetre econòmicament. Per això posen en valor la tasca de les entitats i la importància que estiguin ben connectades, perquè és l'única porta a Internet que tenen moltes persones de la zona.