El Joventut inicia un compte enrere d’un mes per reclamar els diners del cànon

  0
  IMG_8370.JPG

  16/02/2018 – El club convoca una junta d'accionistes en un mes, a l'espera de si rep o no la subvenció que hi ha a la caixa de la Fundació Capital Europea del Bàsquet.

  La setmana d'intensos moviments al Palau Olímpic i l'ajuntament de Badalona s'ha saldat aquest dijous amb una segona trobada d'urgència del Patronat de la Fundació Badalona Capital Europea del Bàsquet, amb l'objectiu d'intentar trobar solucions per a la delicada situació econòmica de la Penya. Després d'hores de debat i converses al si de l'organisme, amb presència de directiva de la Penya i grups municipals, el Patronat no ha determinat encara com fer viable el pagament de la subvenció procedent del cànon del Màgic, del qual hi ha ara mateix disponibles uns 750.000 euros. Una quantitat que suposaria un respir econòmic per al club. També s'ha saldat amb un consell d'administració del club, que ha decidit convocar una junta d'accionistes d'aquí a un mes per prendre les decisions que s'escaiguin, segons els passos que es donin les properes setmanes per part del Consistori.

   

  En qualsevol cas, la decisió ha de passar pel ple municipal i ha de ser aprovada. Tot i que inicialment estava previst que passés pel ple del passar mes de gener, el punt es va retirar de darrera hora, un dels possibles motius d'inquietud de la directiva del Joventut. La propera sessió ordinària serà la del mes febrer, el proper dia 27, on es podria portar i aprovar el punt necessari per autoritzar la subvenció. Això sí, avisen fonts del govern, requeriria informes favorables d'Intervenció i Secretaría.

   

  Desbloquejat el primer pagament del patrocini

   

  El que sí s'ha pogut esclarir i sembla desbloquejat és el pagament d'una primera factura del patrocini signat amb l'Ajuntament. Un pas que suposarà l'ingrés de 80.000 euros els propers dies, si res no falla. Una de les queixes del Joventut, aquests dies, és que els primers diners del patrocini no arribaven. El que bloqueja el pagament de la primera factura d'aquest contracte, segons fonts del govern, és la manca de justificació de dues subvencions de la Fundació, per valor de 450.000 euros cadascuna, relatives a 2014 i 2015. Dos pagaments d'ajudes que han de ser justificats perquè aquest import, de 900.000 euros en total, no es converteixi en deute cap a l'Ajuntament. Dimarts, el Patronat va aprovar la justificació de la subvenció de 2017, i també donar un marge de dos mesos al club per presentar la documentació de 2014 i 2015.

   

  El Patronat s'ha trobat a l'Oficina Municipal de Districte VI, a un dels locals del Palau Olímpic, i ha estat acompanyat del Secretari General d'Esports de la Generalitat, que ha volgut estar present en una reunió que s'endevinava molt rellevant per al futur del club per oferir assessorament legal, si es requeria. La reunió d'aquest dijous va estar precedida per una primera trobada d'urgència convocada dimarts, després de saber que la directiva podia posar sobre la taula la seva dimissió, pas previ per amenaçar amb la liquidació del club per falta de recursos.

   

  El Joventut convoca Junta d'Accionistes

   

  Després de la trobada del Patronat d'aquest dijous, el Consell d'Administració del Joventut es va reunir per valorar els acords adoptats i va decidir convocar una junta d'accionistes en un mes. Serà allà on es prenguin les decisions definitives, en funció de la feina que s'hagi fet des de l'Ajuntament i els objectius econòmics que s'hagin aconseguit.

  En un comunicat, el club ha destacat que “en el pla de tresoreria de la societat estaven previstos ingressos per part d'aquesta fundació -Fundació Capital Europea del Bàsquet- per import similar al que havia vingut rebent altres temporades i que en aquesta no s'han produït, tot i que la Fundació disposa de l'efectiu en els seus comptes”, en referència a aquest 750.000 euros que hi ha a caixa. En aquest sentit, consideren que “és decisió de l'Ajuntament donar suport al Club Joventut de Badalona”.