El jutge no veu indicis de delicte en l’AV de Nova Lloreda Sud

  0
  58
  Foto 26-9-14 11 20 59.jpg

  24/11/2014 – Després de diversos mesos de tensió i haver revisat els estatuts, llibre d'actes, llistat de socis i balanç econòmic, el jtuge ha arxivat la denúncia d'un veí per possible mala gestió de l'entitat.

  L’Associació de Veïns de Nova Lloreda Sud va ser denunciada el passat mes de juny per un veí del barri, Francisco Javier López, per falta de transparència i possible mala gestió. Però finalment, el passat 10 de novembre, el jutge va anunciar que no ha vist indicis de delicte en el seu funcionament després de revisar els estatuts, llibre d’actes, llistat de socis i balanç econòmic, de manera que la denúncia ha quedat arxivada.

   

  Prèviament a la resposta del Jutjat d’Instrucció número 1 de Badalona, l’entitat va celebrar el 6 de novembre al Centre Cívic de Can Cabanyes una assemblea extraordinària -amb la presència de la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona (FAVB) com observadora i mediadora-, per fer públic els comptes de l’any 2013 i  donar resposta a tots els dubtes a prop d’uns 150 socis. Durant la sessió, el president de l’AV de Nova Lloreda Sud, Manolo López, va admetre que “cada any l’assemblea general ordinària s’ha realitzat al local de l’entitat per presentar els comptes, però per motius personals enguany s’ha hagut de traspassar la data”. Una de les altres qüestions dels veïns era la falta de disposició dels carnets dels socis i el president ho va acceptar “perquè els estatuts no es van canviar quan aquesta associació era comunitària i va passar a ser veïnal". Una altra de les crítiques que va sortir a la palestra va ser el del servei de neteja, que, sempre segons el veí F. J. López, "realitza la dona del president" per 2.400 euros "que cobra sense cotitzar ni declarar".

   

  Destacar que després de tots aquests esdeveniments, l’AV de Nova Lloreda Sud ha convocat eleccions de cara el 15 de febrer de 2015 per escollir una nova junta.

   

  Francisco Javier López assegura, després d'haver vist els comptes, que "s’han comés estafes". "Els veïns van demanar el balanç dels últims 5 anys i només han sabut demostrar el de 2013”. Malgrat intentar-ho en repetides ocasions, aquest diari no ha pogut contactar amb el president de l'entitat.