El jutge veu indicis de delicte d’Albiol en el cas de les antenes de telefonia

  0

  El jutjat de Badalona considera que els fets relacionats amb el cas de les antenes de telefonia mòbil situades al Turó d’en Caritg són constitutius de delicte. En una interlocutòria judicial avançada pel País, el magistrat responsabilitza Xavier Garcia Albiol i set càrrecs municipals més de tolerar la instal·lació de dues antenes de telefonia mòbil a la comissaria de la Guàrdia Urbana de Badalona. El jutge qualifica la instal·lació de “manifestament il·legal”, ja que no comptaven amb llicència.

  La Fiscalia concretarà pròximament si sol·licita que s’obri judici oral contra l’alcalde de Badalona i la pena que es demana per ell. Entre la resta d’investigats, a banda d’Albiol, hi ha el regidor socialista Christian Carneado, llavors gerent d’Engestur, l’exregidor d’ERC, Oriol Lladó, Tomás Vizcaíno, exconseller delegat d’Engestur, i Miguel Jurado, regidor de Seguretat durant el primer mandat d’Albiol.

  Malversació i prevaricació

  En la seva instrucció, el jutge titular del jutjat número 4 de Badalona veu clars indicis de prevaricació i malversació de caudals públics per part dels investigats. La interlocutòria judicial afirma, a més, que els investigats no van fer res per solucionar les irregularitats de les antenes, malgrat que eren coneixedors de la situació. Les antenes eren propietat de Vodafone i Telefònica i van operar sense llicència durant 6 anys (2012-2018), abans de ser desinstal·lades per les empreses.

  Per funcionar de forma legal, el jutge relata que les antenes necessitaven tenir una llicència urbanística i ambiental, la qual ningú va demanar ni concedir. De la mateixa manera, el magistrat lamenta que dues empreses “amb ànim de lucre” hagin ocupat un espai públic sense aportar ni un sol ingrés a Badalona en concepte de cànon.

  Cal apuntar, tal com relata El País, que segons el Pla General Metropolità de Barcelona, una instal·lació d’antenes d’aquestes característiques no podia ocupar espai en un equipament nou com llavors era la comissaria de la Policia Local de Badalona.

  El jutjat de Badalona dona així per tancada la instrucció per presumpte delicte de prevaricació urbanística i malversació de caudals públics. El jutge trasllada la seva disposició al Ministeri Fiscal i a les parts perquè presentin escrits d’acusació o defensa o petició d’arxiu.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí