El Juvenil no perd l’estela del Barça

0
    34

29/10/2012 – Sisena victòria del curs pels nois de Robert Cuesta. El Juvenil del Badalona va vèncer dissabte a l'Stadium Casablanca per 1-0

El Juvenil del Badalona actua ja com si d'un equip gran es tractés. Els dies en què menys juga, i més li costa fer bé les coses, també acaba guanyant. Dissabte els de Robert Cuesta van enfrontar-se a un Stadium Casablanca que, aparentment, no havia de dificultar massa la victòria al Camp del Centenari. Els aragonesos són penúltims amb només quatre punts. Però el compromís va ser més complex del que s'esperava. L'Stadium va fer un partit molt correcte, ordenat darrere però amb poca pólvora davant. El conjunt saragossà signava l'empat abans del partit i va esforçar-se del tot per treure un punt que els hauria donat impuls per les properes jornades de competició. El Badalona es un rival respectat pel seu inici de temporada, i els rivals arriben al Centenari conscients del favoritisme escapulat.

Els de Robert Cuesta van fer un bon començament de partit. En els vint primers minuts van mostrar les principals virtuts que han dut a l'equip a la seva privilegiada posició actual: compromís, rapidesa en les accions, profunditat en atac i facilitat per crear perill. En poc més d'un quart d'hora de partit, el Badalona va tenir quatre bones ocasions per avançar-se. Però a partir de llavors, l'equip va començar a entrar en una dinàmica erràtica que va proporcionar a l'Stadium Casablanca l'oportunitat d'igualar forces. Els de Saragossa van espavilar i van desacomplexar-se.

La segona meitat va ser dominada pel Badalona, que va practicar un futbol més directe i incisiu, buscant el gol que els donés tres punts molt importants. La conseqüència de llençar-se a l'atac de manera prou descarada va ser deixar la rereguarda una mica descuidada. L'Stadium va tenir, així, un parell de bones oportunitats per haver fet el 0-1. Passaven els minuts i ningú encertava. L'empat semblava el destí final. Però al temps d'afegit, com el primer equip, el Juvenil va fer l'únic gol del partit. Va ser en la última jugada del partit quan Canaleda, amb un bon xut llunyà, va permetre al Badalona sumar una altra victòria.

Els tres punts han servit perquè els de Cuesta s'apropin al líder. El Barça va empatar per primera vegada en el curs, al camp del San Francisco. Ara, els barcelonistes acumulen 22 punts per 19 del Badalona. Aquest dijous els escapulats tindran un compromís complicat al camp del Girona, sisè classificat.