El misteri dels centenars de peixos morts a la costa de Badalona

  0
  peces muertos.jpg

  14/09/2016 – Ajuntament i pescadors descarten cap problema ambiental; el fet seria puntual.

  El passat cap de setmana, un veí va pujar a Facebook un vídeo que es va fer viral i que va despertar molts dubtes i preguntes entre els usuaris de la pàgina de Facebook 'Tú no eres de Badalona'. Es tractava d'unes imatges gravades des d'una embarcació, front a la costa badalonina, en les que es veien centenars de peixos morts que suraven a la superfície, un escenari poc habitual i més aviat estrany.

   

  Preguntat per aquest diari, l'Ajuntament assegura que no té constància “de l'arribada a la plata de Badalona de peixos morts”. Des de Medi Ambient apunten que el servei de salvament, encara actiu, “no ha detectat cap peix mort”. En aquest sentit, creuen que la presència dels animals morts es pot deure a un problema amb la xarxa d'un pescador, que en el moment de treure la càrrega de l'aigua se li trenqués i perdés la captura. O fins i tot es pot vincular a que un pescador llencés la càrrega de forma voluntària. “En qualsevol cas, cal pensar que va ser un fet puntual”.

   

  Fonts dels pescadors locals neguen que hi hagi hagut cap tipus de problema ambiental els darrers dies, més enllà de les queixes i crítiques habituals que han manifestat els darrers anys. No obstant, afirmen que tampoc es tractaria d'una càrrega dels pescadors badalonins. Per la quantitat i el fet que flotin a la superfície, els peixos podrien ser bogues, un tipus de peix que algunes embarcacions que van a pescar altres espècies acaben deixar anar al mar. Els centenars de peixos morts, doncs, podrien provenir d'algun vaixell de pesca de Barcelona o del port d'Arenys, que van ser arrastrats pels corrents.