El Montgat B aconsegueix una victòria èpica (72 a 64)

0
    29
    25/02/2014
    Amb només 8 jugadors de l'equip i 2 júniors, els vermells es van carregar el Sant Medir, que s'ha passat moltes jornades com a 3r classificat

El Montgat B va tornar a donar la campanada i va derrotar al Sant Medir, un dels equips de la zona alta que s'ha passat bona part de la temporada entre els primers llocs.

Els de Dídac Garcia ho van fer en unes condicions extremes. A les baixes conegudes d'Isern i Baluda que es perdran el que queda de temporada, se li van sumar les de Balletbó, amb febre, i Sergi Ors, que va rebre un cop a l'entrenament de divendres.
    Tenint en compte que el sènior C (sub25) es jugava la lliga a Santa Coloma, els vermells van acabar tirant del júnior, que majoritàriament està format per jugadors d 1r any.

Tot i aquestes dificultats, el Montgat B va posar més cor que el Sant Medir i sempre va anar per davant en el marcador. Liderats per Albert Soriano, que va acabar amb 31 punts, sempre va creure en la victòria.

7 punts al 1r quart del pivot van obrir un primer forat (9 a 3 al minut 8 i 13 a 8 al min 8). El Montgat B estava molt atent a l'1 contra 1 dels exteriors visitants, però els tiradors van anotar 4 triples per igualar el matx al final del quart (18 a 17).

Al 2n període, el Sant Medir seguia tovet prop dels cèrcols i Soriano ho va aprofitar per anotar 8 punts més. El rebot ofensiu dels de Barcelona els mantenia dins del partit (28 a 28), però un 11 a 0 abans del descans feia justícia al que s'havia vist a la pista abans d'un triple de Flores (39 a 31).

Al 3r quart es va mantenir la mateixa dinàmica del partit. Soriano seguia castigant per dins, i amb un triple de Sardà el Montgat B va arribar a gaudir d'una renda d'11 punts (44 a 33). Llavors una zona va frenar l'ímpetu dels del Baix Maresme, que van veure com poc a poc el Sant Medir es recuperava (48 a 45). 5 punts seguits de Soriano abans d'acabar el quart aturaven la sangria (53 a 47).

Quedaven 10 minuts i el dubte era si el Montgat B podria mantenir la diferència. Una antiesportiva i una tècnica xiulada als visitants semblava aplanar el camí (58 a 49), però 2 triples de Flores van tornar a deixar-ho tot obert (59 a 57). Llavors de nou Soriano, amb l'ajuda de Tomàs, van calmar els ànims per entrar als últims 10 minuts amb una diferència de 10 punts (67 a 57).

A partir d'aquell moment, els 2 equips ho van fer malament, que va acabar guanyant el Montgat B per punts. Els de Dídac Garcia es van precipitar en atac, van estar molt erràtics en els tirs lliures (6 de 16 en els últims 2 minuts) i van cometre faltes innocents quan esgotaven en bonus.
    Afortunadament, el Sant Medir tampoc va estar fi des del 4,75 i la diferència no es va moure.

Amb aquest triomf el Montgat B tanca la sèrie contra rivals de la zona alta amb un balanç de 9 victòries i 11 derrotes. Ara mirarà d'amarrar triomfs contra equips perillosos de la zona baixa. La primera priva serà diumenge a les 19:30 a Casagemas contra la Minguella B.