El Natzaret es classifica per la Copa Federació (82 a 66)

0
    36
    7.JPG

23/11/2013

Riera va decidir un partit duríssim contra el Boet Mataró amb una actuació impecable: 23 punts, 7 rebots i 10 faltes rebudes per 36 de valoració

El Natzaret va sumar el 9è triomf seguit en vèncer al Boet Mataró per 82 a 66 i ja s'ha classificat matemàticament per la Copa Federació 2 jornades abans d'acabar-se el plaç.

Per aconseguir-ho, els de Victor Carrasco es van haver d'imposar al Boet en un partit duríssim, que no es va resoldre fins al tram final. Tot i que els locals gairebé sempre van anar per davant, els maresmencs van lluitar fins el límit per aconseguir igualar el matx.

Ja des d'un inici es va notar a la pista que ni uns volien tallar la seva sèrie de 8 partits seguits guanyant ni els altres la seva de 6. La tensió entre 2 equips que no es coneixen i en la que no ho militen jugadors que tradicionalment es professin una gran rivalitat, era molt present.

El Natzaret es va avançar primer en un inici amb molt de ritme (9 a 6). El matx era d'anada i tornada i el Boet va començar a castigar més els errors locals amb un gran Canals (10 a 13).
    El base però va rebre una tècnica per protestar i va deixar de ser el referent del 1r quart.
    L'entrada de Nil Santiago va donar aire al Natzaret, que davant la dura defensa del Boet no tenia prou paciència per atacar (22 a 16).

Dos triples més de Nil Santiago feien bona la feina fosca de tot l'equip i en especial de Cid (27 a 18). L'aler pivot però, va rebre una falta tècnica que va donar ales als de Mataró (30 a 24).
    El Natzaret, com havia passat al final del 1r quart, va rendibilitzar millor el final del període i semblava marxar als vestidors amb 13 punts d'avantatge (39 a 26) però un estratosfèric triple de Canals sobre la botzina des del mig del camp deixava el partit una mica més obert (39 a 29).

A la represa, el partit es va endurir moltíssim i el Boet va ser l'equip que en va sortir més beneficiat. En 3 minuts de joc, el parcial era de 0 a 4 pels maresmencs, però llavors Riera va començar a generar, i després amb 5 punts que duien la seva firma, va tornar a estirar la goma (48 a 34).
    El Boet va tirar de pressions i zones per travar de nou el partit, que s'anava cruspint víctimes per faltes personals (55 a 48 min 30).

Com ja va passar contra la Minguella i davant del Mataró, el Natzaret va anotar un triple a la 1a jugada de l'últim quart que estirava la diferència fins els 10 punts (58 a 48), però aquest cop va trobar oposició.

Els locals van buscar el triple que els fes marxar de 15, però en canvi en van rebre un de Rodríguez que donava una nova opció als maresmencs gràcies a una bona jugada de Canals (61 a 56).

Llavors, el Natzaret va canviar la línia exterior i Riera es va convertir en l'amo i senyor del final del partit.
    Primer va anotar un triple vital (64 a 56 min 35) i després va estar molt segur en els tirs lliures. Els 2 primers, després d'una tècnica a Canals per protestar un camp enrere molt polèmic, i després quan els d'Alberto Peña el van cosir a faltes per buscar la seva oportunitat.

La fiabilitat en el serial de tirs lliures va permetre als locals aconseguir un avantatge final de 16 punts, un premi molt valuós després del que va mostrar el Boet al pavelló dels Països Catalans..

Riera va ser l'MVP del partit amb 23 punts, 7 rebots i 10 faltes rebudes per a 36 de valoració.

El Natzaret afronta amb el bitllet de la Copa Federació a la butxaca el seu tourmalet contra Mollet, Arenys, Salt i Masnou, 2n,3r,4t i 6è de la Copa Catalunya.