El Natzaret femení defensarà 24 punts de renda (71 a 47)

0
    28

27/05/2014
    Les de Xavi Duatis van passar per sobre el Premià i tenen mig peu a la final

El sènior femení del Natzaret va fer un gran pas per ser a la final de la 2a Catalana femenina.

Les noies de Xavi Duatis, que no han perdut cap partit aquesta temporada, s'enfrontaven a l'anada de les semifinals contra el Premià, el líder del grup del Maresme i Girona. Les badalonines van fer un partit molt complet i mantenint la intensitat durant els 40 minuts van esgotar a les visitants, que hauran de remuntar 24 punts si volen passar a la final.

L'inci del matx va ser molt travat. Els 2 conjunts es tenien molt de respecte i practicaven un joc molt previsible amb errades en el tir (2 a 3 min 3). El Natzaret però, va ser el primer equip en desbloquejar la situació. El primer triple del partit va anar seguit de 2 bones defenses que van acabar amb cistella al contraatac (13 a 7).
    El Premià va intentar aturar el matx amb un temps mort, però les locals seguien endollades, i amb una tècnica a la banqueta rival, van aconseguir tancar el quart amb un bon coixí (22 a 8).

Al 2n quart, el Natzaret seguia creixent defensa a defensa i ràpidament es va posar 15 amunt (25 a 10). El Premià va mirar de recuperar el ritme, cuinant els atacs i nodrint de pilotes el seu joc interior, però el Natzaret va reaccionar des de la defensa (37 a 20). Les de Xavi Duatis van tenir diverses ocasions per establir els 20 de diferència però no va ser fins l'últim segon de la 1a part en el que amb un triple ho van aconseguir (42 a 22).

A la represa el joc va tornar a ser molt travat com a l'inici del partit. El descans havia anat bé al Premià, que havia sortir amb les idees clares. Xavi Duatis va aturar el partit al minut 2, i a partir d'aquell moment el Natzaret va tornar a agafar el ritme. La profunditat de banqueta de les locals va ser determinant, i amb 2 triples seguits, l'avantatge va créixer fins el 54 a 30.

A l'últim quart, el Natzaret va intentar seguir duent el partit a un seguit d'accions d'anada i tornada, amb pressions pel mig. A risc de cometre faltes per excés d'intensitat, a Xavi Duatis li interessava anar movent la banqueta i que l'agressivitat no baixés en cap moment. Amb 2 triples més, les locals van arribar a gaudir d'una màxima renda de 30 punts (69 a 39), que només el caracter final de les maresmenques va rebaixar fins el 71 a 47 final.

Ara tocarà defensar aquesta renda a Premià per passar a la final i jugar contra el vencedor del Canyelles – Igualada, amb un +23 per les del Vallès.