La Minguella aconsegueix la salvació (89 a 65)

0
    35

27/05/2014
    Els de Pere Garcia no van donar més opcions al Gavà i van resoldre l'eliminatòria amb un joc molt equilibrat i 13 triples

La Minguella va ser capaç de resoldre l'eliminatòria per la permanència en derrotar al Gavà a casa per 89 a 65

Els de Casagemas van fer un dels millor partits de la temporada, concentrats durant els 40 minuts, amb una defensa excel·lent i amb un encert extraordinari. Durant la lliga els blaus van patir per la falta de puntera exterior sent el pitjor equip del grup i acabant el curs amb un 28% en triples.

Diumenge en van anotar 13 molt repartits durant el matx (3-3-4-3) que van anar minvant la confiança dels del Baix Llobregat.

El 1r quart va ser el més igualat. Mauro Díaz, el millor del partit de l'anada, va encetar el matx amb els 7 primers punts del seu equip. A l'altre cistella els 3 triples inicials de Prat, Castaño i Guerra neutralitzaven el marcador. Prat i Guerra van acabar el 1r període amb 5 punts cadascú (17 a 17).

Al 2n quart els blaus van començar a cimentar el triomf. Un 5 a 0 d'inici amb un triple de López i una recuperació de Valle eren l'inici d'u parcial d'11 a 4 que obligaria a aturar el partit.

La zona en defensa permetia recuperar pilotes i córrer, i en l'atac est`tic els de Pere Garcia van jugar amb molt paciència, circulant la pilota i amb molta clarividència.

El temps mort dels visitants semblava aturar la sagnia, i aprofitant algunes errades en defensa, el Gavà es mantenia en el partit. 4 punts d'Orlando i 2 nus triples de López i Guerra estiraven l'avantatge fins els 13 (41 a 28) que va establir-se en un 41 a 33 al descans.

A la represa, la Minguella va seguir apostant per la zona i va recuperar la pilota a les 4 primeres defenses. Guerra amb 4 punts seguits executava en atac, i els blaus creixien defensa rere defensa (49 a 35).

Una antiesportiva de Rabasseda va ser molt aprofitada pels locals, que van anotar els 5 punts i van aconseguir marxar de 17 (54 a 37). Llavors el partit es va obrir, tant perquè el Gavà va deixar d'especular com perquè els jugadors estaven més cansats i cometien més errades al darrere (66 a 51).

Quedaven 10 minuts i la Minguella era molt a prop d'aconseguir la salvació. el Gavà va intentat intimidar els blaus a les primeres defenses, però un triple de López sobre la possessió i un altre de Navarro deixaven clar que era el dia dels blaus (81 a 56).

Tot i que els minuts s'esgotaven i la diferència es mantenia, la Minguella va seguir olorant sang fins a falta d'un minut (89 a 59).

L'alegria d'un equip que ha patit molt va desbordar la pista i després va passar al vestidor, en el que Pere Garcia no es va escapar de la dutxa i Navarro va ser el mestre de cerimònies.