El Natzaret s’endú el derbi més igualat (73 a 78)

0
    39

17/03/2014
    Els de Víctor Carrasco es van imposar a la Minguella en un duel vibrant que es va decidir al final per petits detalls

El Natzaret va ser el guanyador del derbi comarcal de la Copa Catalunya en vèncer a la Minguella per 73 a 78 en un partit tant emocionant com igualat.
    Tots dos equips van oferir el millor d'ells mateixos amb jugades de caràcter i molts triples per arribar a un final ajustat en que els tirs lliures van marcar la diferència
    Mentre que els del Natzaret van servir per lligar el partit, els errats de la Minguella -7 a l'últim quart- li van impedir poder fer saltar la sorpresa.

Els visitants van dur la iniciativa al 1r quart gràcies a l'extraordinari encert exterior. Els de Víctor Carrasco van anotar 6 triples en els 10 primers minuts -4 de Chus Corella- que permetien obrir un forat en el marcador (10 a 19).

Al 2n quart, la diferència va arribar a ser de 13 tot i els esforços de Tomeu, el millor de la Minguella a l'inici del partit (19 a 32).

Edu Arqués s'havia afegit a la festa per part de Natzaret, però 11 punts seguits de Guerra, ajustaven de nou el matx tot i 3 triples més dels visitants (37 a 41 min 20).

A la represa, la Minguella va completar la remuntada que no havia pogut culminar abans del descans (45 a 43) i el partit es va mantenir igualat fins el tram final
    El matx s'havia tornat més defensiu i els equips només anotaven amb jugades de molt talent o de molt de caràcter.

El bon final de quart del Natzaret li va donar un petit coixí per encarar els últims 10 minuts (51 a 55), però la Minguella es va refer des de la defensa i amb accions de Tomeu (55 a 57).

De nou el Natzaret va estirar la goma (57 a 64), però va perdre a Riera, l'únic base pur de l'equip, eliminat a falta de 6 minuts.
    Llavors van ser els blaus els que van dur el ritme de les següents jugades, escurçant mica a mica la diferència.

Amb la solidesa d'una defensa 1-3-1 al darrere, Valle es va carregar l'equip al davant i va ajustar el marcador al màxim (68 a 70 min 38). un triple de Quim Zudaire sobre la botzina (vídeo) donava aire als visitants quan més ho necessitaven, i tot i que Valle va respondre amb un 2+1, la tendència ja era favorable al Natzaret.

Si bé el triple de Zudaire va valdre el seu preu en or, va ser igual o més decisiu el rebot en atac de Corella, el millor del partit, després que Pulido fallés els dos tirs lliures.
    La Minguella ho va seguir intentant, però el Natzaret va estar prou segur des del tir lliure per certificar el 15è triomf i tornar a col·locar-se líder en solitari.

Aquest dissabte a les 17:30 a casa, els de Víctor Carrasco miraran de mantenir el liderat contra el Sant Narcís. La Minguella per la seva banda, seguirà lluitant per evitar el descens directe el dissabte a les 19:15 a la pista del Boet Mataró.