El Neus s’endú un derbi calent de la Plana (74 a 79)

0
    29
    3.JPG

25/11/2013
    Els colomencs van remuntar un 20 a 4 inicial i van decidir el partit amb un Vera dominador, mentre que el Círcol va perdre el cap a la 1a part amb els àrbitres i al tram final amb la lesió de Lladó

El Neus per fi va aconseguir encadenar 2 victòries seguides vencent al Círcol a La Plana per 74 a 79
    Els col·legials van remuntar un 20 a 4 d'inici, van convertir el partit en una batalla de caràcter i van sentenciar el matx amb un Vera decisiu
    El Círcol per la seva banda va perdre el cap amb 2 tècniques a la 1a part i quan al tram final necessitava a Lladó, es va lesionar i va perdre la referència per jugar l'últim minut.

Els de Cesc Castellet, que no havien jugat la setmana passada i tenien encara en ment la derrota de fa dues jornades en el derbi contra el Badalonès, van sortir a mossegar
    Pau Ruzafa i Andreu Lladó posaven el ritme en atac, fent bones les defenses tancades i molt pendents de Vera
    Així, després de 4 punts seguits d'un rapidíssim Gotzens, el marcador reflexava el 20 a 4

Instants abans, els jugadors del Círcol s'havien aixecat per celebrar un triple increïble de Ruzafa i un dels àrbitres va aturar el partit per advertir als jugadors es mantenguessin asseguts
    El diàleg amb Cesc Castellet va derivar en una 1a tècnica que va trencar els esquemes del Círcol.

Els locals van perdre el cap a l'inici del 2n període, i una tècnica a Lladó no hi va ajudar. El Neus va aprofitar tot el que passava i amb un Pellitero enorme dins la zona, es va cruspir ràpidament la diferència (24 a 19), per capgirar el marcador a 3 minuts per la mitja part amb un triple de Ciudad (30 a 32).
    El Círcol necessitava que arribés el descans com fos, però el Neus va fer més gran la ferida abans d'arribar-hi (34 a 41).

El pas pels vestidors va serenar el matx, que va passar de ser un intercanvi de jugades de caràcter a jugades de talent
    Un Pau Ruzafa sensacional va agafar les regnes del Círcol per encapçalar un 15 a 0 (58 a 50). Els colomencs es van refer amb 2 jugades de 2+1, però 4 punts seguits de Toni Forteza van mantenir el redit local amb 10 minuts per disputar-se (62 a 58).

Llavors va ser l'hora de Marcos Gutiérrez, que amb el seu 3r triple seguit va tornar a igualar el matx (62 a 63).
    El Neus va endurir la defensa i va desaprofitar cistelles prop del cèrcol per engrandir el seu avantatge.

Al Círcol per la seva banda els atacs se li feien llargs i es va encomanar al talent de Quim Forteza, que juntament amb el seu germà van tornar a posar per davant els locals a falta de 2 minuts (72 a 70).

Llavors, la lesió d'Andreu Lladó va marcar el transcurs del que quedava de partit. El base va notar una fiblada al bessó, es va retirar, i el seu equip no va saber pair-ho.
    Pau Ruzafa, que havia fet un partit amb moltes més llums que ombres va agafar la responsabilitat però va perdre la pilota i va cometre una falta decisiva a Vera, que només va fallar un dels 6 tirs lliures que va llançar al final.

Amb aquest triomf, el Neus escala fins la 10a posició amb un balanç de 4 victòries i 7 derrotes i la setmana que ve rebrà al Pineda a casa per intentar aconseguir la 5a
    El Círcol per la seva banda és queda 9è amb un 6-4 i mirarà de refer-se dissabte a les 17:45 contra La Garriga.