El Neus treu endavant la 1a final (64 a 69)

33
    neus.JPG

18/03/2014
    Els colomencs van guanyar a Figueres i cada cop tenen més a prop la salvació

El Bàsquet Neus no va fallar a la pista del Figueres, el cuer de la competició que només ha guanyat un partit en el que va de temporada, i va treure endavant la 1a de les 8 finals per evitar la promoció de permanència.
    Els de Mauro Valenciano però, van haver de patir de valent per superar els locals, i sense Sergio Vera ni Xavi Vilar, ambdós lesionats, va haver de fer un sobresforç per lligar el triomf-

L'encert dels de l'Alt Empordà va ser determinant als primers compassos, en que el Neus no era capaç d'aanotar amb fluïdesa (5 a 13 min 8).
    La bona feina de Plaza al final del període va permetre aturar el cop (15 a 11) i amb la bona feina de la parella interior Gàlvez-Pellitero, i el despertar anotador de Ciudad, els colomencs van marxar al descans per davant (27 a 29).

A la represa, l'intercanvi de cops es va mantenir fins el minut 5, en el que un 0 a 7 del Neus va permetre estirar la diferència fins els 10 (33 a 42).
    El Figueres va aconseguir agafar-se al partit abans d'acabar el quart (41 a 46), però a l'inici de l'últim període, 2 triples de Santin van encetar un parcial de 2 a 15 que va acabar sent definitiu. Els col·legials van arribar a guanyar per 17 punts (63 a 46), i tot i els intents dels locals per remuntar, mai van veure perillar el triomf.

Amb aquesta victòria, el Neus atrapa al Lliçà d'Amunt, el rival directe amb el que competeix per salvar-se. Aquest dissabte a les 20:30 el Neus rebrà al Ripoll, el penúltim classificat amb només 5 victòries.