El nou ‘coordinador’ de l’Ajuntament deixa el càrrec després de sis mesos

  0
  29
  ec9af3a5-b811-4f5b-87b9-a9111f30091a.jpg

  30/06/2016 – Carles Arias s'acomiada dels treballadors amb cert desencís i marxa a Barcelona.

  El govern local va traslladar a l'Ajuntament els primers mesos de mandat una figura amb l'encàrrec de dur a terme certes tasques de coordinació de funcionament general. La persona escollida va ser Carles Arias, un home provinent d'Engestur que havia de tenir la responsabilitat de conduir la corporació cap a un nou model estructural, acompanyat de l'anàlisi de l'expert en administració de la UPF Carles Ramió. Sis mesos més tard, però, ha posat punt i final al seu trajecte. I sembla haver-ho fet amb cert aire a desencís.

   

  El Punt Avui avançava aquest dimecres al matí la seva marxa, quan el propi Arias ha fet extensiu a tots els treballadors de la plantilla una carta en el que s'acomiada i agraeix tot el suport i l'oportunitat. També parla, no obstant, de “les dificultats que algunes persones”, tant des de “l'àmbit polític com funcionarial”, “s'entesten en mantenir” pel que fa a la gestió i el servei a la ciutadania. “Potser encara no es donen les circumstàncies per implantar un model de gestió d'intel·ligència institucional”, conclou.

   

  Fonts municipals lamenten la marxa d'Arias, que obre una etapa professional al Consorci d'Educació de Barcelona, i agraeixen la contribució i ajuda que ha prestat aquests mesos. Tot i que exercia tasques de coordinació o gerència, matisen, no s'havia creat cap plaça com a tal, sinó que se li havia incorporat des d'Engestur amb un encàrrec de gestió concret. No obstant, l'informe de reestructuració de l'Ajuntament apunta a que, a mig termini, podria ser adient la creació d'aquesta plaça, que existeix a altres ajuntaments de forma habitual i que s'hauria de consensuar amb tots els grups municipals.