El Ple adjudica a Mercasa la reforma del Maignon per un valor de 5,18 milions

  0
  57
  maignon obres.jpg

  28/05/2015 – A pocs dies de les eleccions, el Ple va aprovar l’adjudicació a Mercasa del contracte d’obres per a la reforma del mercat municipal i l’explotació econòmica dels nous locals resultants; el cost ha quedat fixat en 5.181.704,00 €.

  A pocs dies de les eleccions i de finalitzar definitivament el mandat, el Ple de l’Ajuntament va aprovar en sessió extraordinària l’adjudicació a l’empresa Mercados Centrales de Abastecimiento, SA, MERCASA, el contracte de concessió d’obres per a la reforma integral del mercat municipal Maignon de Badalona i l’explotació econòmica temporal dels nous locals resultants de la reforma, el cost de la qual ha quedat fixat en 5.181.704,00 € (IVA inclòs), segons l’oferta presentada per l’empresa. El dictament es va aprovar amb els vots favorables del govern del PP, de CiU i d’ICV-EUiA; PSC, que no estava d’acord amb haver de votar l’adjudicació a dos dies de les eleccions, manté que el projecte no convenç els paradistes i es va mostrar contrari a la proposta.

   

  Una part del cost de la reforma, 1,4 milions d’euros,  serà finançada pels concessionaris de les parades del mercat, amb un fraccionament en diversos terminis del pagament. Tanmateix, els venedors comptaran amb ajudes econòmiques a l’hora de traslladar-se al nou mercat, segons va explicar CiU durant el Ple. La concessió de l’explotació del mercat tindrà una durada de 42 anys. 

   

  Les obres de reforma tindran una durada d’11 mesos. El projecte preveu la remodelació total de l’interior de l’edifici per ubicar-hi les 24 parades actuals a la planta baixa i la creació d’una planta superior en forjat destinada a la degustació, així com la rehabilitació de l’exterior, on també se situaran punts de venda. Una gran vidriera permetrà contemplar l’activitat del mercat des de el carrer. La distribució de les parades a la planta baixa es fa seguint una forma el·líptica, per tal de garantir una bona mobilitat interior a tots els usuaris i donar visibilitat a tota l’activitat des de qualsevol punt del mercat. 

   

  A la primera planta s’hi accedirà en horari de mercat per una escala mecànica ubicada al bell mig de la planta baixa. Fora d’aquest horari, l’accés a aquest pis superior es farà mitjançant dos ascensors situats als carrers Arnús i Lleó, a banda d’escales d’emergència. Això permetrà que les activitats previstes a la primera planta es puguin desenvolupar fora de l’horari establert de funcionament del mercat, de manera diferenciada. 

   

  La reforma culminarà un procés que va començar el 2010, amb el trasllat dels concessionaris a la carpa provisional de la plaça de les Puntaires.  

   

  El dictamen s’ha aprovat amb els vots favorables dels grups municipals del PP, CiU i ICV-EUiA. El PSC, que no estava d’acord amb haver de votar l’aprovació a dos dies de les eleccions i manté que el projecte no convenç els paradistes, s’ha mostrat contrari a la proposta.