El Ple aprova inicialment el pressupost de 2017 i les inversions del mandat

  0
  12
  IMG_0116.JPG

  26/04/2017 – Amb l'únic suport del PSC, el govern tira endavant uns comptes de 160 milions que la resta de l'oposició no ha secundat.

  Després de fer públic l'acord i conèixer la seva aprovació virtual, la proposta de pressupost ordinari de l'Ajuntament de Badalona d'aquest 2017 ha anat a Ple aquest dimarts. El govern, amb el suport del PSC, ha aprovat tant els comptes d'enguany com les inversions del mandat, els 14 milions que la ciutadania va poder votar a través d'un procés participatiu.

   

  El foment de l'ocupació, les partides socials i d'igualtat, l'espai públic, la cultura, l'educació i la joventut són alguns dels àmbits en els quals més s'han vist augmentades les partides.

   

  Els socialista van anunciar fa setmanes el seu suport, a la proposta del govern, després de negociar diferents augments al pressupost ordinari, de pràcticament un milió. També d'incidir en 5 milions de l'annex d'inversions, entre els quals destaca una escola bressol i més de dos milions en manteniment i reforma de la via pública.

   

  Des de l'oposició, el superàvit de 21 milions anunciat fa uns dies ha estat una de les crítiques més recorrents, com ha estat el cas de Ciutadans, que considera que s'hauria d'haver invertit aquests recursos. També la manca de negociació, més enllà del PSC, segons el grup de CiU. El Partit Popular ha carregat contra diferents aspectes del pressupost, i ha destacat que s'aprova “quasi a meitat d'any”.

   

  El regidor d'Hisenda s'ha obert a rebre al·legacions, a continuar parlant amb els grups, i ha defensat que tancar el 2016 amb superàvit no ha estat quelcom positiu, però recorda que el 95% d'ajuntaments catalans han acabat l'any amb romanents positius.

   

  A partir d'ara, hi haurà 15 dies hàbils d'exposició pública i per presentar al·legacions. L'aprovació definitiva serà al ple del mes de maig.