El Ple dóna el primer pas per comprar els terrenys de Mas Ram sense unanimitat política

  0
  52
  DSC_0282.JPG

  25/04/2017 – Llum verda a la incoació de l'expedient per estudiar l'operació, a partir del qual diferents informes i una nova taxació municipal han d'aprovar l'adquisició pública.

  Un mes després d'anunciar amb la Penya la voluntat de comprar els terrenys de la Penya, el Ple ha donat aquest dimarts el primer pas per a materialitzar l'operació, clau en la viabilitat del club de la ciutat. No ho ha fet, però, amb tot el consens que el govern hagués volgut. I és que Partit Popular i Ciutadans s'han abstingut en considerar que l'executiu no ha gestionat bé aquest tema i que podria haver assumit les responsabilitats després d'anunciar l'acord amb la Penya.

   

  Finalment, la figura escollida per l'executiu per intentar mostrar aquesta unanimitat al Ple ha estat incoar un expedient per estudiar la compra. Un procés que comportarà l'elaboració d'un informe justificatiu d'adquisició directe i altres formalitats que, al capdavall, han de “justificar l'interès i la singularitat” de la compra, segons el regidor d'Urbanisme, Oriol Lladó.

   

  El govern va rebre recentment la taxació elaborada per la Diputació sobre la zona esportiva de Mas Ram, que fixa un preu d'uns dos milions d'euros. En aquest procés d'estudi, els serveis municipals duran a terme un segon anàlisi que, segons fonts municipals, no haurà de diferir gaire de l'estudi de la Diputació, realitzat de forma exhaustiva.

   

  Si tots els informes són “sòlids i ferms”, la Junta de Govern Local assumirà el paper final per autoritzar la compra de patrimoni. De fet, és el govern i l'alcaldessa els qui tenen la competència d'adquisició. No obstant, han apuntat des del govern, es tracta d'una decisió tant important que preferien presentar-la al Ple per aconseguir un “acord ampli i de consens”, que finalment no s'ha donat.

   

  Partit Demòcrata i Unió i PSC han donat suport a la incoació, tot i no estar d'acord en les formes amb les quals s'ha portat el tema “des del principi”. “El govern va córrer per fer-se la foto. Podria haver assolit en primera persona aquesta decisió, però la porta perquè sigui socialitzada”, ha recriminat el PSC. “El consens s'hauria d'haver tingut abans de presentar l'acord amb la Penya”, considera el grup de PDCat i Unió. En qualsevol cas, han coincidit aquest dimarts en que la Penya “mereix l'atenció” i l'actiu és “interessant”.

   

  “Entenem que decisions així són prou importants per portar-les a Ple i que siguin obertes”, ha conclòs l'alcaldessa Dolors Sabater.