El Ple aprova una modificació del pressupost per pagar subvencions a entitats solidàries

  0

  24/07/2013 – L'Ajuntament deu prop de 170.000 a associacions badalonines de caire social i solidari; també es destinarà quasi mig milió a garantir el Servei d'Atenció Domiciliària.

  El Ple municipal va aprovar ahir una modificació pressupostària que permetrà pagar les subvencions corresponents a l’any 2013 a diverses entitats solidàries de la ciutat, així com garantir el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD). En concret, aquesta modificació de crèdit preveu destinar 476.519,99 euros al pagament del SAD i 168.500 euros al pagament del deute corresponent a les subvencions finalistes a entitats socials i solidàries del 2013.

   

  Amb aquesta mesura es dóna resposta a les reclamacions del Grup Municipal de Convergència i Unió, que havia instat el govern municipal a fer efectius els pagaments pendents a les entitats de l’anomenat tercer sector, en considerar que aquest retard les afectava negativament.

   

  Les entitats que rebran les subvencions corresponents al 2013 gràcies a aquesta modificació de pressupost seran Aspanin, la Fundació Privada la Salut Alta, la Fundació Carles Blanch, la Creu Roja del Barcelonès, Càritas Diocesana, la Fundació Privada Ateneu Sant Roc, l’Associació Asteroide i Voluntaris Badalona; totes elles entitats que tenen com a finalitat principal desenvolupar projectes socials d’actuació adreçats a les persones. 

   

  Pel que fa al Servei d’Atenció Domiciliària (SAD), aquest forma part del conjunt de serveis socials d’atenció primària que són de competència municipal, i que corresponen a l’Ajuntament com a àrea bàsica de serveis socials. El SAD proporciona atencions personals, ajuda domèstica a la llar i suport social a aquelles persones o famílies en situació de manca d’autonomia personal, amb dificultats de desenvolupament o amb problemàtiques familiars especials. Aquest servei pot complementar-se, entre d’altres, amb altres modalitats d’atenció cóm és el servei de teleassistència, menjar a domicili, bugaderia, neteja i ajudes adaptatives de la llar.