El Ple demana a Albiol que deixi el càrrec fins que es resolgui el seu litigi per racisme

  0
  50
  Albiol.jpg

  30/01/2013 – ICV-EUiA i PSC van tirar endavant una moció rebutjada pel PP i en la que CiU es va abstenir; la moció de censura va estar present en l'ambient durant tot el debat.

  No va tirar endavant al setembre, però ahir sí va ser aprovada. La majoria del Ple va donar el vistiplau a una moció presentada per ICV-EUiA que demana el cessament de l’alcalde Xavier Garcia Albiol mentre duri el seu procés judicial per racisme. Els ecosocialistes consideren que, “per defensar la bona imatge” de la ciutat, el cap badaloní del PP hauria d’apartar-se de les seves funcions i evitar “les seves aparicions públiques en actes de representació de la ciutat”.

   

  La resposta del govern municipal va ser recordar que van esdevenir la força més votada a les eleccions del 2011 i Albiol va remarcar que el procés judicial ja estava obert quan els ciutadans van anar a les urnes. Per això, argumentà el batlle ‘popular’, considera que la ciutadania va creure en el seu projecte de ciutat, i no en el dels partits de l’oposició, als qui acusa de no trepitjar els carrers.

   

  El PSC, tot i que va recolzar la proposta, creu que Albiol ha donat altres motius per plegar i que, al cap i a la fi, la moció aprovada ahir no servirà per res. En aquest sentit, el president socialista, Jordi Serra, afirmà que el debat ha d’anar encaminat a altres mocions que sí tinguin efectes i conseqüències. Serra va subratllar al govern que gestionan l’Ajuntament en minoria i que amb “despreci no es fan aliances”. “La gent no vol escàndols, vol més obra de govern, més enllà del ‘fora rumanos’. Les coses estan canviant, i de quina manera.

   

  CiU es va abstenir perquè no creuen que el motiu de la moció d’ICV-EUiA sigui l’adient per “desgastar” el govern, sinó que més aviat l’enforteix. El cap nacionalista, Ferran Falcó, etzibà que el PP està governant perquè va utilitzar una sèrie de mitjanç, però que “el fi mai justifica els mitjans”, que ara el PP es troba en minoria i debilitat i va plantejar que la qüestió, a dia d’avui, és si poden continuar a l’alcaldia amb “certes formes de fer política”.

   

  El líder ecosocialista, Carles Sagués, va explicar que una cosa és la “legitimitat que donen els vots, i una altre la responsabilitat dels polítics sobre les coses que diuen”. “Un no pot dir tot allò que vol, i això és el que ara està investigant l’Audiència Nacional”.

   

  El regidor no adscrit, David Gómez, va recolzar la moció i va destacar que, fins ara, Albiol “no ha assumit la responsabilitat de les coses que han passat” al govern local. “La ciutat no mereix un alcalde tant perfecte”.