El Ple demana la dimissió del regidor Jose Téllez per trencar l’ordre judicial del 12-O

  0
  36
  DSC_0939.JPG

  25/10/2016 – Partit Popular i PSC voten a favor una moció de Ciutadans que demana a l'alcaldessa que cessi el tinent d'alcalde de Guayem Badalona pel polèmic gest.

  Tot i el dubte fins al darrer sospir, finalment la majoria del Ple va demanar ahir el cessament del regidor Jose Téllez per trencar l'ordre judicial a les portes del Viver el passat 12-O. Una moció presentada per Ciutadans va ser recolzada pel Partit Popular i pel PSC, que tot i apropar postures amb el govern i el propi Téllez durant el debat del document, va acabar donant suport. El govern i el convergent Ferran Falcó es van posicionar en contra, mentre que el regidor d'Unió, Jordi Subirana, es va abstenir.

   

  Ciutadans i Partit Popular han demanat de manera contundent el cessament del regidor per un gest que han qualificat de “circ” i “burla” a la Justícia. Els partits del govern han titllat de desmesurada la petició de cessament per un gest polític, es comparteixi o no la seva forma. També s'ha pronunciat en la mateixa línia Ferran Falcó, que ha culpat el govern d'errar durant el 12-O, tot i mantenir el seu suport per la judicialització de la política.

   

  També el PSC s'ha volgut desmarcat d'aquesta “judicialització” que diuen no compartir. Creuen que la denúncia del PP va estar “fora de lloc”, però també el gest de la interlocutòria. En aquest sentit, ha demanat a l'alcaldessa “reconèixer l'error, demanar responsabilitats internes i netejar la imatge negativa” de la ciutat.

   

  El directament implicat, Jose Téllez, ha demanat disculpes pel “show mediàtic” que es va produir arran del seu gest, i ha subratllat que no va ser la seva intenció acaparar portades. En qualsevol cas, i tal i com ha declarat aquest matí a les portes dels jutjats, el gest està emparat en la seva “llibertat d'expressió” i ha apuntat que el va consensuar amb el seu círcol més proper, no amb la resta del govern.

   

  Tot i les postures i demandes de l'oposició, i de demanar “disculpes per les conseqüències del que ha passat”, l'alcaldessa Dolors Sabater va deixar clar que el “regidor seguirà al govern” perquè està fent “molt bona política”.

   

  El regidor d'Hisenda ha conclòs que tindrà “la mà estesa” per “desenvolupar polítiques progressistes” amb el PSC, fos quin fos el sentit del seu vot a la moció. El president socialista va “recollir el guant” i va afirmar que, a partir d'aquest dimecres, es posaran mans a l'obra.