La problemàtica del futbol crispa el Ple

  0
  37
  DSC_0945.JPG

  26/10/2016 – Els retrets entre l’Associació de Clubs i la regidora María Gallardo marquen una sessió culminada amb l’aprovació de la moció presentada per l’oposició.

   

  El d’ahir no va ser un Ple qualsevol. La tensió que s’havia generat després de la petició de cessament feta per alguns grups i dirigida cap a la figura de Jose Téllez va marcar la sessió. Ja en el tram final, els representants electes haurien de tractar la qüestió del conveni col·lectiu que els clubs de futbol reclamen des de fa anys i abordar la problemàtica de manteniment de les instal·lacions que la ciutat arrossega des de governs anteriors, després de la moció presentada pels grups de l’oposició.

   

  El Ple donaria la benvinguda als representants de l’Associació de Clubs i als directius de les diverses entitats del municipi dedicades a la pràctica de futbol. Julio Rodríguez, president de l’Associació, realitzaria una cronologia dels fets que, des del punt de vista dels clubs, han provocat la convocatòria de cessament d’activitat en la majoria de camps de la ciutat.

   

  Durant la seva exposició, Rodríguez denunciaria la manca d’acció de la regidoria a l’hora de millorar les condicions de les instal·lacions i recordaria al Ple que els jugadors de formació dels clubs han de conviure amb el mal funcionament de les calderes i amb plagues de diferent naturalesa. “Nosaltres fem aquesta feina als clubs de forma voluntària. Invertim diners i temps”, recordaria el dirigent de l’Associació.

   

  La resposta de la regidoria

   

  En el seu torn de paraula, la regidora d’esports del govern de Badalona, María Gallardo, rebatria l’argumentari presentat pels representants dels clubs. “Els convenis ara vigents són del 1993. Cap dels governs anteriors ha tingut la valentia d’adequar els convenis i de fer la feina que ens reclamen ara amb aquesta moció”, valorava Gallardo.

   

  La regidora recordaria que el conveni vigent obliga l’Ajuntament a complir un conjunt de compromisos, però que els clubs també han d’assumir diferents obligacions: la celebració de partits oficials, fer front a despeses de petit manteniment, reparar danys ocasionats per males pràctiques, tenir la instal·lació neta, vetllar pel no consum de begudes alcohòliques, no realitzar actes extraesportius sense autorització i aplicar les tarifes a tercers aprovades i no per un valor superior.

   

  Segons Gallardo, “les entitats no compleixen en aquest sentit”, ja que “no transmeten aquestes bones pràctiques”. La regidora, a més, apuntaria que “en algunes instal·lacions” s’estaven aplicant “tarifes a tercers superiors de les establertes” i diria per acabar: “Els presidents de les entitats esportives són conscients que no estan fent el seguiment d’aquests compromisos”.

   

  La rèplica dels clubs

   

  El discurs pronunciat per María Gallardo causaria indignació als clubs i Julio Rodríguez realitzaria una rèplica contundent. “No li admeto que ens acusi d’irresponsables. Nosaltres som adults molt responsables. I fem tot això per voluntat pròpia. Menteix amb el tema de les tarifes, en el tema del reg, en el de la gespa i en el de les plagues. En el dossier que li he entregat hi ha imatges amb rates corrent pels vestidors”, recalcava el president de l’Associació.

   

  “No sent vergonya dient que no contesto a l’Ajuntament? M’he passat sis mesos baixant cada dia cap aquí. Li demano a l’alcaldessa que canviï de lloc la senyora Gallardo i que deixi viure el futbol tranquil”, afegia tot seguit Rodríguez.

   

  Aprovada la moció

   

  Amb els vots favorables del PSC, CiU, Ciutadans i el Partit Popular, la moció per crear una comissió de seguiment que controli la redacció del conveni col·lectiu de regulació de l’activitat futbolística a la ciutat quedaria aprovada. La idea és que aquesta comissió serveixi de nexe d’unió entre el govern, les entitats i la resta de grups municipals.

   

  Abans de les votacions, però, representants de les formacions polítiques de la ciutat voldrien valorar l’episodi de tensió viscut al llarg del Ple. “Això és una mostra de la negligència de la regidoria d’esports. Ha tingut problemes amb el bàsquet, amb el CF Badalona, amb l’Associació de Clubs i passarà amb el nou camp municipal”, denunciava Juan Miguel López (Ciutadans).

   

  Per part de Convergència, Ferran Falcó asseguraria “voler creure en les paraules del govern”, tot i la dificultat. “Com pretenen semblar creïbles si la regidora Gallardo els ha dit als responsables dels clubs de futbol que tenen por de perdre el seu status quo, que no són transparents, que no contesten a l’Ajuntament i que no fan complir les normes dins dels camps”, apuntava Falcó.

   

  Rubén Guijarro, del PSC, recordaria que el fet que s’aturi l’activitat esportiva als camps “és una mostra de força que exemplifica el malestar que existeix dins de les entitats”. “Regidora Gallardo, vostè ha arribat a dir que s’estan cobrant taxes per sobre del preu públic. Això és molt greu i, si en som coneixedors, s’ha de denunciar”, afegiria a continuació. 

   

  Per part del Partit Popular, Juan Fernández voldria denunciar que l’oposició no veu on s’estan gastant els recursos pel manteniment de les instal·lacions. “Tothom es pregunta on són aquests diners. No veiem cap millora. Només un deteriorament a marxes forçades. Avui hi ha dos camps sense aigua calenta”, advertia el portaveu popular.