El ple diu ‘no’ al pressupost: l’única via, la moció de confiança

  0
  86
  ????????????????????????????????????

  Badalona viu el seu enèsim capítol de bloqueig polític municipal

  El Ple Municipal vota en contra al pressupost municipal 2022. El govern de Badalona format per PSC, ERC, En Comú Podem i Junts no va poder comptar ni amb el vot favorable i amb l’abstenció de Guanyem o el PP. Tots dos van votar en contra. Ara per ara l’única via per aprovar els pressupostos seria convocar un nou Ple per plantejar una moció de confiança. Si se supera, amb l’abstenció de Guanyem o el PP, el pressupost quedaria aprovat.

  Esforç pels veïns

  La Federació d’Associació de Veïns de Badalona (FAVB) va intervenir al Ple municipal, de la mà del seu president, Julio Molina. “La inestabilitat política està fent molt mal a Badalona. Múltiples alcaldes, mocions de censura, només dos pressupostos en deu anys… No anem bé. Des de la Federació tenim clar que aquest és un pressupost per donar-hi suport. Millora els del 2019 i cap grup municipal ha manifestat que sigui un pressupost dolent. Demanem un esforç; que es posin per davant els interessos de la ciutat per davant de la política. A nosaltres ens agradaria més un govern fort de 16 regidors, però no ha estat així. Reiterem, doncs, la demanda d’un esforç per part de tots. Perquè aquí tots han comès errades i no han complert. Fa 11 anys que no es convoca el consell de ciutat. I tothom aquí ha governat i ha tingut responsabilitats“, valorava Molina, president de la FAVB.

  La resta del Ple

  Durant el Ple es va aprovar la ratificació del decret d’alcaldia per declarar nuls els acords de continuïtat del contracte exhaurit de neteja dels edificis municipals. L’aprovació permetrà que l’Ajuntament pugui iniciar els tràmits per pagar el deute de 19 milions d’euros que té amb l’empresa de neteja. De la mateixa manera, el Ple va aprovar tot i el vot contrari del PP l’elaboració d’unes noves bases pels Premis Literaris Ciutat de Badalona. Fa mig any, el PP i el PSC van aprovar crear una categoria en llengua castellana, proposta que ara queda anul·lada. El govern afirma ara que vol establir nous criteris i donar un nou impuls a uns premis que estaven “perdent qualitat”.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí