Jordi Villacampa s’acomiada de la ‘seva’ Penya

    0
    34
    DSC_0525.JPG

    25/04/2017 – El president formalitza el relleu i diu adéu al club que el va acollir des dels 13 anys i al qual ha dedicat quasi quatre dècades de la seva vida.

     

    Després de quasi 40 anys vinculat a la Penya com a jugador (1980-1997) i president (1999-2017), Jordi Villacampa ha plegat. “Les persones passen i les entitats sempre queden al davant”, defensava el ja ex màxim mandatari del club verd-i-negre en l’última junta d’accionistes celebrada pel Joventut SAD.

     

    Villacampa ha ocupat durant 18 cursos el despatx de presidència del Divina i s’acomiada amb un llegat de molts encerts, alguns errors i havent mantingut l’essència del club amb un total de 30 debuts ACB de jugadors formats al planter.

     

    “Ni en el millor dels meus somnis vaig imaginar poder arribar fins aquí. Vaig entrar aquí amb 13 anys, en el millor club de formació i de valors. He tingut la sort d’estar envoltat de dirigents i companys que em van permetre guanyar títols”, valorava Jordi Villacampa per començar a fer balanç del seu llarg mandat.

     

    Autocrítica i reivindicacions

     

    Durant la seva intervenció davant socis i accionistes, Villacampa faria un repàs de tota la gestió duta a terme pels consells que ell ha encapçalat. “No hem estat capaços de connectar amb la ciutat ni d’explicar què hem fet bé. Ens em deixar castigar massa i hem patit massa en silenci”, apuntava per obrir els punts d’autocrítica.

     

    “Tampoc hem sabut liderar el bàsquet a la ciutat i de tenir una bona entesa amb l’Ajuntament, tot i que darrerament les relacions han millorat. Tampoc hem sabut desencallar la situació per tornar a fer esdeveniments a l’Olímpic”, afegia a continuació.

     

    Durant la seva exposició, Jordi Villacampa també voldria recordar allò que ha fet gran la Penya en els últims 18 anys: títols guanyats, ingrés de 12 milions d’euros en traspassos de jugadors, 30 debuts a l’ACB, erigir-se en el club formador del 25% dels jugadors nacionals de la Lliga Endesa  i la disputa d’onze Copes del Rei, dues Eurolligues, cinc ULEB Cup i una FIBA Cup.

     

    “Marxo satisfet de veure que la marca Joventut és molt potent i content de percebre que el públic ha fet un canvi de mentalitat i ens ha ajudat quan hem patit”, destacava Jordi Villacampa just abans de formalitzar el relleu en la presidència i donar la benvinguda a Juanan Morales.

     

    El nou consell

     

    Juanan Morales inaugura un mandat com a president de la Penya que s’allargarà fins al 2021. L’ex pivot verd-i-negre formarà equip amb Jordi Mach (àrea social i membre de l’antic consell de Villacampa) i José Carlos Pliego (àrea jurídica de l’antic consell i mantingut temporalment fins a incorporar un relleu).

     

    Josep Puig (vicepresident), Raül Ciprés (màrqueting), Bernat Montoya (relacions institucionals) i Ricard Palou (comunicació) abandonen el consell. N’entren a formar part Armano Nieto (president de Divina Assegurances), Óscar Manuel Valero, Javi Villanueva i José Ramón Cagigas.

     

    Reducció del deute

     

    Com a últim apunt, destacar que amb tots els acords adoptats amb Hisenda, les entitats bancàries i amb l’aprovació per part del Ple Municipal (vots favorables de tots els grups i abstenció de PP i Ciutadans) de l’inici de la compra de Mas Ram, el deute del Joventut SAD es redueix de 15 a 7.7 milions d’euros, xifra que s’anirà escurçant progressivament.

     

    3.2 milions d’aquest deute es pagaran a vuit anys a Hisenda i 1.4 milions en concepte d’IBI s’aniran compensant amb publicitat que l’Ajuntament de Badalona situarà a l’Olímpic al llarg dels pròxims vuit-deu cursos.

     

    El Divina també deu 1.4 milions d’euros a proveïdors, que s’eixugaran amb la venda del paquet d’accions del Mas Ram, 1.3 milions als bancs i mig milió als creditors. La Penya, doncs, queda ordenada. Villacampa marxa havent guanyat el partit en la seva última pròrroga.