El Ple es compromet a trobar una alternativa per minimitzar la construcció de pisos a Ca l’Arnús

  0
  IMG_0801.JPG

  27/09/2017 – Aprovada per majoria absoluta una moció de PP i PSC que demana al govern mesures per paralitzar el projecte immobiliari a l'accés de Sant Bru.

  El Ple ha aprovat aquest dimarts una moció que demana al govern local cercar alternatives per evitar la promoció immobiliària que pretén edificar dos edificis a l'accés del parc de Can Solei i Ca l'Arnús des del carrer Sant Bru. La proposta, presentada per Partit Popular i PSC, ha estat recolzada per totes les forces, a excepció del Partit Demòcrata i Unió, i demana minimitzar l'impacte del projecte “iniciant l'oportuna modificació de PGM” per convertir els solars implicats en zona verda.

   

  L'executiu ha insistit en que s'està treballant properament amb les entitats veïnals del districte 1 i la Federació d'Associacions de Veïns des del mes de juliol. El regidor d'Urbanisme, Oriol Lladó, assegura que la intenció és reduir l'edificabilitat del projecte inicial que pretén la immobiliària, i que a dia d'avui la iniciativa no pot tirar endavant.

   

  Lladó ha recordat que, abans de poder accedir als permisos necessaris per poder iniciar qualsevol obra, s'ha d'aprovar a través de Junta de Govern el projecte de reparcel·lació i el d'urbanització. En aquest sentit, ressalta que des del govern consideren que la iniciativa és millorable i que volen explorar les possibles vies, això sí, “sense judicialització i sense cost, o amb un cost mínim per a les arques municipals”. També ha informat que la passada setmana va haver-hi una trobada amb la propietat per començar a explorar alternatives.

   

  El grup del Partit Demòcrata i Unió ha demanat retirar la moció per debatre-la “més profundament” i considera que s'han de “respectar” els drets d'edificabilitat de la propietat. S'han posicionat en contra. Ciutadans també considera que cal explorar les alternatives viables per respectar els drets dels privats, però sí ha votat a favor de la moció. Des del govern, que no ha arribat a presentar una moció similar per estar fora de temps, també s'ha demanat retirar la moció per poder presentar una proposta conjunta i intentar convertir-la en declaració institucional.

   

  Recordem que els veïns, agrupats en la coordinadora d'AV del districte primer, no demanen suprimir el projecte, només frenar-ne una part. I és que el projecte suposaria, en principi, dos blocs de pisos, a banda i banda del passeig dels plataners. És un dels dos edificis, el que queda a mà esquerra a l'accés, el que rebutgen frontalment els veïns.