Els veterans del Natació Badalona es proclamen campions de llagut català

0
    26

27/09/2017 – En el 13è Campionat de Catalunya de Llagut, celebrat a Cambrils, on també els cadets del C.N. Badalona i el Nàutic Bètulo van assolir la plata i el bronze, respectivament.

Cambrils va acollir el passat cap de setmana, 23 i 24 de setembre, la tretzena edició del Campionat de Catalunya de Llagut, organitzat conjuntament per Vent d’Estrop Vogadors de Cambrils i la Federació Catalana de Rem, en el qual van participar una cinquantena de tripulacions de totes les categories d’un total de 14 clubs d’arreu del territori català, entre els quals els tres clubs locals: Natació Badalona, Rem Badalona i el Nàutic Bétulo.

Les regates van començar dissabte amb les mànegues eliminatòries, on ja els veterans del CN Badalona van destacar primers, després de recórrer 1.000 metres en un temps de 5:31.11 i per davant de Torredembarra (5:40.11) i Flix (6:01.00), assolint així la plaça per a la semifinal que es disputaria l’endemà.

Com així també els sèniors del Natació (8:38.57) i del Rem Badalona (8:44.05), que tots dos clubs van quedar en un segon lloc, en la respectiva mànega, mentre que el Nàutic Bétulo va d’haver de passar per la repesca, on tampoc va aconseguir classificar-se per a la final després de quedar en un tercer lloc amb un temps de 9:08.18 i darrere d’Arenys (9:00,59) i els Capgrossos de Mataró (8:50,68).

Pel que fa als juvenils del Rem Badalona van quedar quarts, mentre que els cadets del Bétulo (2:52,03) i del Natació Badalona (2:57,43) en un segon i tercer lloc, respectivament, per darrere de Cambrils (2:48,59). Tots tres clubs van passar directament a la final.

En la categoria sènior femenina, tant el Rem Badalona com el Nàutic Bétulo es van veure obligades a passar per la fase de repesca després de quedar tots dos clubs en una tercera posició en les eliminatòries. Tot i així, les sèniors badalonines van passar a la gran final.

Victòria dels veterans del Natació Badalona

Diumenge es van viure les finals, on els veterans del Natació Badalona es van proclamar campions de la 13è Campionat de Catalunya de Llagut amb un temps de 5:12.72, tancant així la temporada d’enguany de rem amb tres títol catalans i un subcampió espanyol. Els veterans van deixar en un merescut segon i tercer lloc als Vogadors de Cambrils (5:20.02) i al Rem Arenys (5:24.16).

Destacar també, que els cadets del Natació Badalona van assolir la medalla de plata amb un crono de 2:49.07, mentre que el Nàutic Bétulo es va imposar amb el bronze després de 2:50.65. L’or va ser els Vogadors de Cambrils amb 2:46.45.

En canvi, en la categoria sènior masculí van quedar en un primer lloc el Nàutic Flix amb 8:15.00, deixant en una sisena posició al Natació Badalona (8:54,78) i una vuitena posició al Rem Badalona (9:21,94). També, els juvenils del Rem Badalona van finalitzar el campionat en un quart lloc amb un temps de 5:59,59.

Ja en la categoria femenina, les veteranes del Natació Badalona van acabar quartes amb 6:00,97 i setenes les del Nàutic Bétulo amb 6:10,35. Les campiones van ser del Mataró amb 5:51.08. Pel que fa a les sèniors del Nàutic Bétulo (9:12.23) ocuparien un cinquè lloc, mentre que el sisè seria per Rem Badalona (9:13.58), deixant com a campiones a Santa Cristina (8:53,48).